Thom Derks Thom Derks
13/01/2023 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2023 16:04

Crypto.com moet 20 procent van zijn personeel ontslaan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto.com moet 20 procent van zijn personeel ontslaan

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Het grote Crypto.com is in navolging van meerdere andere partijen binnen de industrie gedwongen om een significant deel van zijn personeel te ontslaan. In totaal gaat het om een inkorting van het personeelsbestand van 20 procent, kondigt de grote crypto exchange op 13 januari aan middels een persbericht. Opvallend is dat dit nieuws enkele dagen na eenzelfde beslissing van Coinbase en Huobi komt.

Waarschuwing: phishing scam gaat rond op Nederlandse crypto websites
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Niet de enige crypto exchange

Crypto.com is dus niet de enige waar de situatie op dit moment penibel is. Coinbase moet bijvoorbeeld 950 man personeel laten gaan en Blockchain.com is van plan om 110 werknemers te ontslaan. Allemaal vanwege de bearmarkt die al zo lang duurt en veel bedrijven binnen de industrie toch een beetje verrast heeft.

Wat dat betreft is het te hopen dat de stijging die de markt op dit moment doormaakt het vermogen heeft om door te zetten. Bitcoin steeg gisteren bijvoorbeeld met 5 procent, wat de grootste dagelijkse stijging in twee maanden tijd markeerde. Dat zijn echt tekenen dat het langzaamaan weer de goede kant opgaat.

Ook de Amerikaanse inflatie neemt af en is gedaald naar 6,5 procent. Daarmee zijn we er nog niet, want de doelstelling van de Federal Reserve ligt zoals je wellicht weet op 2,0 procent. Het kan dus best zijn dat we het nog even met de hogere rentes moeten doen en dat is dan weer slecht nieuws voor de koersen en exchanges.

Advertentie

Voorzichtig handelen

In principe zit Crypto.com volgens de blogpost van CEO Kris Marszalek niet in acute problemen. Het bedrijf probeert op deze manier vooral mogelijke problemen te voorkomen en voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Als je te lang wacht met dit soort beslissingen, dan kan dat een bedrijf juist fataal worden.

In die zin is het een goede zaak dat Crypto.com vroeg op de rem trapt, om te voorkomen dat ze straks het hoekje omgaan en dat het hele team zijn baan verliest. Dat zou dan niet het enige probleem zijn, want ook de mensen die tegoeden op het platform hebben verliezen dan mogelijk een hoop geld.

Overigens is het niet de eerste keer dat Crypto.com mensen moet ontslaan. In juli 2022 ontsloeg het ook al 260 medewerkers, wat destijds ongeveer 5 procent van het totale personeelsbestand betrof.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie