Kevin Schijven Kevin Schijven
04/02/2024 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2024 12:50

Crypto beurs FTX wil $1,4 miljard aandeel verkopen van ChatGPT rivaal

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto beurs FTX wil $1,4 miljard aandeel verkopen van ChatGPT rivaal

Foto: Ascannio/Shutterstock

FTX was in 2022 nog een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Het bedrijf groeide in een extreem rap tempo in de jaren daarvoor, maar kwam diep in de schulden terecht in de afgelopen bearmarkt.

Blijkbaar zat de beurs te gokken met klantentegoeden. Het bedrijf wilde nog een doorstart maken, maar heeft onlangs dat plan laten vallen.

Nu wil FTX aandelen van een artificial intelligence (AI) bedrijf verkopen en dat kan flink wat opleveren voor de schuldeisers.

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto exchange FTX gaat AI aandelen dumpen

FTX is van plan om zijn laatste grote bezittingen te verkopen. De grootste hiervan is wellicht een 8% aandeel in Anthropic, een AI-bedrijf en concurrent van OpenAI, de makers van het bekende ChatGPT.

Anthropic ontving in april van 2022 nog een investering van $530 miljoen van voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried, ongeveer zeven maanden voordat FTX ten onder ging.

FTX, inmiddels onder leiding van CEO John Ray III, heeft een aanvraag ingediend bij de faillissementsrechter om de aandelen van Anthropic te verkopen.

Het bedrijf heeft daarvoor ook gelijk een aanvraag ingediend om de periode voor de verkoop in te korten in de hoop dat de rechter de aanvraag kan goedkeuren tijdens de volgende hoorzitting op 22 februari.

Advertentie

$1,4 miljard aan aandelen op de verkoop

Om precies te zijn wil FTX 7,84% aandelen van Anthropic verkopen. Dat kan via een veiling of een privéverkoop zijn. Opvallend is dat FTX de prijs die het voor de verkoop van de aandelen willen vragen, heeft gecensureerd in de aanvraag.

“De publieke bekendmaking van de Referentieprijs zou schadelijk kunnen zijn voor het doel van de debiteuren om hogere en betere biedingen voor de Anthropic aandelen te verkrijgen,” aldus de aanvraag van FTX.

Desondanks weten we dat Anthropic afgelopen december nog geëvalueerd werd op maar liefst $18 miljard. Dat betekent dat het aandeel van FTX in Anthropic mogelijk ongeveer $1,4 miljard bedraagt.

FTX hoopt hiermee uiteindelijk alle schuldeisers uit te kunnen betalen. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het toch geen doorstart zal maken.

De FTT token van FTX zag eind vorig jaar nog een flinke opleving door nieuws over een herstart. Inmiddels is de FTT koers echter weer bijna helemaal teruggevallen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie