Erik Juffermans Erik Juffermans
19/02/2024 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2024 18:45

Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet

icon-finance
Finance nieuws
Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet

Foto: lev radin/Shutterstock

Het investeringsfonds ARK Invest verkocht op maandag 499.149 aandelen van Coinbase (COIN). De totale waarde van de verkoop bedraagt $90 miljoen. De verkoop komt na zeer sterke kwartaalcijfers van de crypto beurs. 

397.924 COIN aandelen werden verkocht uit het ARK Innovation ETF (ARKK), 45.433 vanuit het ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en 55.792 aandelen vanuit het ARK Fintech Innovation ETF (ARKF).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ARK verkoopt aandelen van crypto exchange Coinbase

ARK Invest heeft na de verkoop nog ongeveer 6,2 miljoen COIN aandelen in bezit. Sinds juni 2023 is de COIN voorraad van ARK consequent aan het afnemen. Toen had het fonds namelijk meer dan 11 miljoen COIN aandelen in beheer.

Sinds de kwartaalcijfers steeg de koers van COIN binnen twee dagen met ruim 19 procent van $162 naar $193 dollar. Momenteel staat de koers op $180. Aangedreven door een sterke crypto markt doet ook COIN het deze maand fantastisch. Begin deze maand stond de koers namelijk nog op $114.

De opbrengst van het afgelopen kwartaal lag met $953 miljoen maar liefst 16,55 procent hoger dan werd verwacht. In totaal verdubbelde de opbrengst ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. In reactie op de sterke kwartaalcijfers, die op donderdag bekend werden gemaakt, pasten meerdere analisten hun prognoses voor het COIN aandeel aan. 

Niet iedereen is overtuigd

Niet alle analisten zijn echter positief. Zoals bekend heeft Coinbase de bitcoin van de 10 bitcoin ETF’s in beheer. Volgens een analist van JP Morgan is Coinbase echter niet transparant genoeg over diens rol omtrent de bitcoin ETF’s.

“Vanwege de media aandacht en markt anticipatie voor de bitcoin ETF’s, zeker vanwege de betrokkenheid van Coinbase, hoopten we dat het bestuur robuustere inzage had gegeven over de details en afspraken met de ETF uitgevers. Vanwege de afwezigheid van deze details blijven we sceptisch over de ware opbrengst impact van de ETF’s en de capaciteiten om een tegengewicht te zijn voor het verlies van volume in de spotmarkten.”

Aldus Kenneth Worthington van JP Morgan die dus zijn twijfels heeft ondanks de geweldige kwartaalcijfers van Coinbase. Andere analisten lijken zich hierover dus geen zorgen te maken. Het grootste deel van de analisten verbeterde namelijk hun waardering voor het aandeel.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie