Rico Engelbarts
12/06/2018 20:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2018 20:38

Crypto-exchange Binance biedt fiat-crypto-handel via in Malta gevestigd platform

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
cryptocurrency_exchange_binance_biedt_fiat_crypto_handel_via_platform_in_malta

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De cryptocurrency-exchange Binance heeft plannen aangekondigd op fiat-crypto-handel dit jaar mogelijk te maken via een afzonderlijke in Malta gevestigd exchange, meldde een vertegenwoordiger van Binance op 11 juni.
Binance is momenteel de op één na grootste cryptocurrency-exchange met een 24-uurs handelsvolume van ongeveer $1,5 miljard aan transacties per dag.
Terwijl Bloomberg gisteren meldde dat Binance “klanten snel in staat zal stellen digitale token om te zetten in fiat-valuta”, verklaarde de Binance-vertegenwoordiger dat “Binance puur een crypto-crypto-exchange is”. Binance bevestigt dat crypo-fiat-handel alleen aan zal worden geboden via een afzonderlijke lokale beurs die het bedrijf op Malta opent. Binance Malta zal hoogstwaarschijnlijk beginnen met fiat-handel met een EUR-BTC pair, zei de vertegenwoordiger.
Binance had eind maart de opening van een kantoor in Malta aangekondigd nadat het een waarschuwingsbrief van de Japanse financiële autoriteiten had ontvangen, over de niet geregistreerde status van het bedrijf.
Vorige week maakte Binance-CEO Changpeng Zhao bekend dat de exchange al een bankrekening op Malta heeft geopend, wat de weg vrijbaant voor de introductie van fiat-crypto-pairs. Ook noemde Zhao plannen om in de toekomst fiat-crypto-handel in Oeganda en Azië aan te bieden.
Zhao vertelde Bloomberg gisteren dat Binance ook een crypto-exchange zal openen op Jersey in de Kanaaleilanden met een personeelsbestand van ongeveer 100 mensen, waarvoor gisteren een memorandum van overeenstemming met de autoriteiten van Jersey ondertekend werd.
Begin juni had Binance de oprichting aangekondigd van een op cryptocurrency gebaseerd fonds met een waarde van $1 miljard, waarbij het zocht naar 20 partners met ten minste $100 miljoen aan beheerd vermogen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie