Ivo Melchers Ivo Melchers
21/11/2023 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2023 11:27

Crypto exchange Binance kan problemen vermijden met miljardenschikking

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Binance kan problemen vermijden met miljardenboete

Foto: MDart10/Shutterstock

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie, ofwel de Department of Justice (DOJ), heeft een prijs gezet op wat nodig is voor Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, om haar zaak te schikken. De DOJ onderzoekt het bedrijf namelijk al sinds 2020 voor vermeend witwassen, bankfraude en overtredingen van sancties. Het betreft een boete van buitengewone omvang, maar lijkt te dienen als compensatie voor het laten vallen van diverse strafrechtelijke aanklachten.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Gigantische crypto schikking van $4 miljard

Bloomberg bracht gisteren het nieuws naar buiten, verwijzend naar mensen die bekend zijn met de gaande besprekingen tussen Binance en de DOJ. Bloomberg meldde dat de DOJ een gigantisch bedrag van meer dan 4 miljard dollar eist van Binance als onderdeel van een voorgestelde oplossing voor een onderzoek dat al jaren aansleept.

Mocht Binance ermee instemmen om een boete van meer dan 4 miljard dollar te krijgen, dan zou dat de geschiedenisboeken ingaan als een van de grootste schikkingen ooit in het crypto-landschap.

Volgens het rapport van Bloomberg omvatten de onderhandelingen tevens de mogelijkheid dat Changpeng Zhao (CZ), de oprichter en tevens CEO van Binance, strafrechtelijk wordt vervolgd in de Verenigde Staten. Bovendien zou Binance dankzij de overeenkomst in de VS kunnen blijven opereren.

Volgens Bloomberg zou een aankondiging van een mogelijke overeenkomst al voor het einde van de maand kunnen komen. Er werd echter aangegeven dat de situatie ‘’veranderlijk’’ blijft.

Binance heeft vooralsnog niet gereageerd op het nieuws.

BNB stijgt tot hoogste prijs in maanden

Build ‘n build (BNB), de cryptomunt van Binance, schoot als reactie op het nieuws hard de lucht in. Te midden van een over het algemeen rode cryptomarkt, is BNB momenteel een van de best presterende cryptomunten.

Nadat het artikel van Bloomberg werd gepubliceerd, steeg de BNB koers binnen een halfuur met meer dan 7 procent tot een piek van bijna 264 dollar. Na een correctie van enkele uren maakte koers een hogere piek van bijna 270 dollar. Gemeten vanaf het punt voordat het nieuws naar buiten kwam en de absolute piek van meerdere uren later, is de koers met zo’n 9 procent gestegen.

De laatste keer dat BNB op een prijs van 270 dollar stond was begin juni, vlak voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance en CZ had aangeklaagd vanwege het vermeende overtreden van de effectenwetgeving en het plegen van fraude.

Op het moment van schrijven komt de BNB koers uit op ongeveer 259 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
betalen_en_handelen_in_gulden_en_bitcoin_gebruik_nocks
Handelen in Gulden en Bitcoin met het Nederlandse Nocks Trade
SATOS_verzint_oplossing_advertentieverbod_google_en_facebook
Spot een fiets, krijg bitcoins voor niets!
Advertisement