Ivo Melchers Ivo Melchers
21/11/2023 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2023 11:27

Crypto exchange Binance kan problemen vermijden met miljardenschikking

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Binance kan problemen vermijden met miljardenboete

Foto: MDart10/Shutterstock

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie, ofwel de Department of Justice (DOJ), heeft een prijs gezet op wat nodig is voor Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, om haar zaak te schikken. De DOJ onderzoekt het bedrijf namelijk al sinds 2020 voor vermeend witwassen, bankfraude en overtredingen van sancties. Het betreft een boete van buitengewone omvang, maar lijkt te dienen als compensatie voor het laten vallen van diverse strafrechtelijke aanklachten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Gigantische crypto schikking van $4 miljard

Bloomberg bracht gisteren het nieuws naar buiten, verwijzend naar mensen die bekend zijn met de gaande besprekingen tussen Binance en de DOJ. Bloomberg meldde dat de DOJ een gigantisch bedrag van meer dan 4 miljard dollar eist van Binance als onderdeel van een voorgestelde oplossing voor een onderzoek dat al jaren aansleept.

Mocht Binance ermee instemmen om een boete van meer dan 4 miljard dollar te krijgen, dan zou dat de geschiedenisboeken ingaan als een van de grootste schikkingen ooit in het crypto-landschap.

Volgens het rapport van Bloomberg omvatten de onderhandelingen tevens de mogelijkheid dat Changpeng Zhao (CZ), de oprichter en tevens CEO van Binance, strafrechtelijk wordt vervolgd in de Verenigde Staten. Bovendien zou Binance dankzij de overeenkomst in de VS kunnen blijven opereren.

Volgens Bloomberg zou een aankondiging van een mogelijke overeenkomst al voor het einde van de maand kunnen komen. Er werd echter aangegeven dat de situatie ‘’veranderlijk’’ blijft.

Binance heeft vooralsnog niet gereageerd op het nieuws.

BNB stijgt tot hoogste prijs in maanden

Build ‘n build (BNB), de cryptomunt van Binance, schoot als reactie op het nieuws hard de lucht in. Te midden van een over het algemeen rode cryptomarkt, is BNB momenteel een van de best presterende cryptomunten.

Nadat het artikel van Bloomberg werd gepubliceerd, steeg de BNB koers binnen een halfuur met meer dan 7 procent tot een piek van bijna 264 dollar. Na een correctie van enkele uren maakte koers een hogere piek van bijna 270 dollar. Gemeten vanaf het punt voordat het nieuws naar buiten kwam en de absolute piek van meerdere uren later, is de koers met zo’n 9 procent gestegen.

De laatste keer dat BNB op een prijs van 270 dollar stond was begin juni, vlak voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance en CZ had aangeklaagd vanwege het vermeende overtreden van de effectenwetgeving en het plegen van fraude.

Op het moment van schrijven komt de BNB koers uit op ongeveer 259 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie