Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
03/02/2024 21:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2024 08:16

Crypto exchange in paniek na uitlekken gevoelige data en wachtwoorden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange in paniek na uitlekken gevoelige data en wachtwoorden

Foto: Tada Images/Shutterstock

De crypto exchange Binance is in de problemen geraakt nadat gevoelig materiaal op GitHub, een online platform voor softwareontwikkeling, werd gedeeld. Een account onder de naam Termf publiceerde onder andere code en interne wachtwoorden.

De exchange verklaarde dat het lek interne code bevatte die een aanzienlijk risico voor het platform vormde en ernstige financiële schade aan het platform zelf en zijn gebruikers kon veroorzaken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Schade aan crypto exchange Binance lijkt mee te vallen

Het alarmerende was dat een deel van de uitgelekte data informatie betrof de manier waarop Binance beveiligingsmaatregelen toepaste, waaronder wachtwoorden en de methode voor multi-factor authentication (MFA). Ook waren er wachtwoorden gelekt voor bepaalde systemen die zijn op de daadwerkelijke website, in tegenstelling tot systemen die voor ontwikkeling of demonstratiedoeleinden worden gebruikt.

Na een verzoek tot verwijdering van Binance wegens auteursrechtinbreuk, is het materiaal van GitHub gehaald. Binance kwam pas erg laat achter de gelekte data. Het materiaal was al sinds ten minste 5 januari openbaar toegankelijk.

Een geruststelling voor de gebruikers van het platform is dat het lek waarschijnlijk niet heeft geleid tot echte hacks. Een woordvoerder van Binance zei dat hun beveiligingsteam het incident heeft onderzocht en geconcludeerd dat de gelekte gegevens niet overeenkomen met de systemen die ze nu gebruiken.

Ze benadrukten ook dat de gegevens en bezittingen van gebruikers veilig zijn bij hen. Binance voegde eraan toe dat de gelekte informatie weinig risico vormde voor de veiligheid van gebruikers en hun platform.

Advertentie

Binance aangeklaagd wegens financieren terrorisme

In een opmerkelijke rechtszaak staan families van slachtoffers en gijzelaars van de door de VS als terroristisch bestempelde groepering Hamas, tegenover Binance. De aanklacht, die Amerikaanse burgers vertegenwoordigt, getroffen door een aanval van Hamas op 7 oktober 2023, beschuldigt Binance van het faciliteren van financiële transacties ten gunste van Hamas en andere terroristische groeperingen in Israël. 

Deze zaak benadrukt de complexe rol van cryptocurrency in internationale conflicten en de uitdagingen rondom privacy en het voorkomen van terrorismefinanciering voor crypto exchanges. De aanklagers wijzen ook naar landen als Iran en Syrië voor hun steun aan de aanslagen, terwijl de betrokkenheid van crypto in de financiering van conflicten wereldwijd vragen oproept over de verantwoordelijkheden van financiële platforms.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie