Kevin Schijven Kevin Schijven
29/12/2023 09:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2023 09:27

Crypto exchange stopgezet na inbreuk, medewerker mogelijk betrokken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Exchange interrumpido tras una brecha, empleado puede estar implicado

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Catalyx, een crypto exchange uit Canada, heeft alle activiteiten op zijn handelsplatform stilgelegd, waaronder de mogelijkheid om geld te storten en op te nemen.

De Canadese crypto beurs heeft de beslissing genomen om alles stop te zetten nadat een ernstige beveiligingsbreuk eerder deze maand werd ontdekt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Eigen medewerker betrokken bij beveiligingsinbreuk

Catalyx kondigde het nieuws pas op 28 december aan middels een persbericht. De beveiligingsbreuk vond echter naar alle waarschijnlijkheid al meer dan een week geleden plaats.

Het incident heeft geleid tot het verlies van klantentegoeden, maar Catalyx weigert vooralsnog om te zeggen hoeveel precies is verloren.

Toen de inbreuk werd ontdekt heeft de beurs naar verluidt onmiddellijk actie ondernomen door alle activiteiten op het platform stop te zetten.

Catalyx heeft inmiddels ook aangekondigd dat het een diepgaand onderzoek is gestart naar de inbreuk. Naar verluidt is een eigen medewerker betrokken zijn bij het incident:

“Het management vermoedt dat deze inbreuk op de beveiliging, waarbij mogelijk een medewerker betrokken is, heeft geresulteerd in het verlies van een deel van de crypto-activa die het bedrijf namens zijn klanten in bezit heeft,” aldus Catalyx.

Advertentie

Crypto exchange stilgelegd na bevel toezichthouder

De crypto exchange heeft echter het besluit pas genomen na een bevel van de Alberta Securities Commission, de lokale toezichthouder.

De CEO van Catalyx, Jae Ho Lee, heeft ingestemd met een 15-daags bevriezingsbevel van de toezichthouder. Het bevel was al afgegeven op 21 december en loopt af op 5 januari.

“Vanwege het verlies zijn alle opnames van cryptovaluta en fiatvaluta van het platform en alle handelsactiviteiten op het platform tijdelijk opgeschort,” aldus de crypto beurs.

Ondertussen schakelt Catalyx de hulp in van auditbedrijf Deloitte om te helpen bij het onderzoek. De resultaten van het onderzoek kunnen doorslaggevend zijn voor de toekomst van het bedrijf. Het kan ook van invloed zijn wat er gebeurt met de gestolen tegoeden van de klanten.

Doordat Catalyx nog niet heeft bekendgemaakt hoeveel er daadwerkelijk is verloren, zorgt dat voor veel onrust en speculatie onder klanten en investeerders.

Hacks en oplichting blijven een plaag in de crypto-industrie, maar de laatste tijd komen beveiligingsinbreuken bij grote crypto exchanges als de bovenstaande niet meer zo vaak voor.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie