Kevin Schijven Kevin Schijven
29/12/2023 09:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2023 09:27

Crypto exchange stopgezet na inbreuk, medewerker mogelijk betrokken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Exchange interrumpido tras una brecha, empleado puede estar implicado

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Catalyx, een crypto exchange uit Canada, heeft alle activiteiten op zijn handelsplatform stilgelegd, waaronder de mogelijkheid om geld te storten en op te nemen.

De Canadese crypto beurs heeft de beslissing genomen om alles stop te zetten nadat een ernstige beveiligingsbreuk eerder deze maand werd ontdekt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Eigen medewerker betrokken bij beveiligingsinbreuk

Catalyx kondigde het nieuws pas op 28 december aan middels een persbericht. De beveiligingsbreuk vond echter naar alle waarschijnlijkheid al meer dan een week geleden plaats.

Het incident heeft geleid tot het verlies van klantentegoeden, maar Catalyx weigert vooralsnog om te zeggen hoeveel precies is verloren.

Toen de inbreuk werd ontdekt heeft de beurs naar verluidt onmiddellijk actie ondernomen door alle activiteiten op het platform stop te zetten.

Catalyx heeft inmiddels ook aangekondigd dat het een diepgaand onderzoek is gestart naar de inbreuk. Naar verluidt is een eigen medewerker betrokken zijn bij het incident:

“Het management vermoedt dat deze inbreuk op de beveiliging, waarbij mogelijk een medewerker betrokken is, heeft geresulteerd in het verlies van een deel van de crypto-activa die het bedrijf namens zijn klanten in bezit heeft,” aldus Catalyx.

Advertentie

Crypto exchange stilgelegd na bevel toezichthouder

De crypto exchange heeft echter het besluit pas genomen na een bevel van de Alberta Securities Commission, de lokale toezichthouder.

De CEO van Catalyx, Jae Ho Lee, heeft ingestemd met een 15-daags bevriezingsbevel van de toezichthouder. Het bevel was al afgegeven op 21 december en loopt af op 5 januari.

“Vanwege het verlies zijn alle opnames van cryptovaluta en fiatvaluta van het platform en alle handelsactiviteiten op het platform tijdelijk opgeschort,” aldus de crypto beurs.

Ondertussen schakelt Catalyx de hulp in van auditbedrijf Deloitte om te helpen bij het onderzoek. De resultaten van het onderzoek kunnen doorslaggevend zijn voor de toekomst van het bedrijf. Het kan ook van invloed zijn wat er gebeurt met de gestolen tegoeden van de klanten.

Doordat Catalyx nog niet heeft bekendgemaakt hoeveel er daadwerkelijk is verloren, zorgt dat voor veel onrust en speculatie onder klanten en investeerders.

Hacks en oplichting blijven een plaag in de crypto-industrie, maar de laatste tijd komen beveiligingsinbreuken bij grote crypto exchanges als de bovenstaande niet meer zo vaak voor.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie