Crypto-vacature toont grootse plannen van bankgigant Morgan Stanley

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-vacature toont grootse plannen van bankgigant Morgan Stanley

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Waar nog niet zo lang geleden cryptocurrencies het domein was van de oplichter en de drugshandelaar betreden nu juist ook de grote investeerders de piepjonge markt. Morgan Stanley is één van deze partijen. De bank voorziet een rooskleurige toekomst voor crypto, zo blijkt uit een vacature.

Crypto-baan bij grote bank

Op LinkedIn heeft de gigantische investeringsbank namelijk een vacature geplaatst voor een productmanager. Hij of zij zal verantwoordelijk zijn voor het contact met crypto-fondsen en voor financiële producten die de bank op basis van crypto-activa aan gaat bieden. Morgan Stanley noemt het ‘cryptocurrency packaged product solutions’. Het zal dus om allerlei soorten crypto-activa gaan.

Morgan Stanley biedt een groot aantal diensten aan. Zo zit het in vermogensbeheer, waarmee het geld van klanten direct in bepaalde financiële producten stopt. Dat kan betekenen dat Morgan Stanley direct voor klanten een crypto-portfolio aan kan gaan houden. Maar het heeft het ook over indexen en fondsen die blootstelling aan crypto kunnen gaan ontvangen, als daar behoefte aan is.

Naast dit soort relatief ‘simpele producten’ biedt de investeringsbank ook een breed scala aan derivaten aan. Dit zijn financiële producten die iets anders gebruiken als onderliggende waarde en kunnen soms vrij abstract zijn. In de vacature wordt niets vermeld over deze categorie, maar het ligt voor de hand dat het aanbod niet beperkt zal zijn tot directe investeringen en fondsen.

De manager wordt verder verantwoordelijk voor het samenwerken met meer dan 200 vermogensbeheerders om de beste strategieën te bedenken en om de diensten van de bank te verbeteren. Morgan Stanley beheerde in het tweede kwartaal van 2022 ongeveer 1,3 biljoen dollar.

Morgan Stanley niet de enige die crypto instapt

Het hek is inmiddels van de dam: vermogensbeheerders springen nu massaal op crypto. Zo maakte Coinbase vorige week bekend dat het samen ging werken met BlackRock voor institutionele handelaren.

Ook JP Morgan, de grootste bank ter wereld, kijkt actief naar de nieuwe markt. Zo vertelde het investeerders onlangs dat bitcoin-mining nog steeds winstgevend is voor veel minders. Ondertussen bleef de vraag naar crypto-activa stijgen. Deutsche Bank is juist wat voorzichter en verklaarde dat de prijs nog verder kan dalen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie