Kevin Schijven Kevin Schijven
08/01/2024 10:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 10:42

Crypto wallet daagt hackers uit om half miljoen bitcoin te stelen

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto wallet daagt hackers uit om half miljoen bitcoin te stelen

Foto: Deemerwha studio/Shutterstock

De eigenaar van deze crypto wallet komt wel met een hele bijzondere en gedurfde uitdaging.

Zengo Wallet daagt alle hackers uit om zijn crypto wallet te kraken en bitcoin (BTC) eruit te halen.

De winnaar kan bijna een half miljoen aan bitcoin winnen, althans als de hacker erin slaagt om de bitcoin uit de wallet te krijgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De uitdaging: hack een ‘onhackbare’ bitcoin en crypto wallet

Bedrijven achter nieuwe softwareproducten lanceren regelmatig een zogeheten ‘bug bounty’ programma. Hierbij sporen hackers fouten op in de software en verdienen daarvoor een beloning.

Zengo Wallet gaat een stapje verder en organiseert een wedstrijd voor hackers om zijn wallet te kraken. Lukt het de hacker(s) om de bitcoin uit de wallet te halen, dan mogen ze de bitcoin houden.

Zengo Wallet lijkt echter overtuigd dat de hackers zullen falen. Het bedrijf beweert dat zijn wallet geen “seed phrase kwetsbaarheid” heeft. Gebruikers van de Zengo wallet hoeven geen seed phrase op te schrijven bij het aanmaken van een nieuwe account.

In plaats daarvan vertrouwt de wallet op een zogenaamde multi-party computation (MPC) netwerk om transacties te ondertekenen. In plaats van dat het systeem een private key genereert, worden er 2 afzonderlijke delen gecreëerd.

De eerste wordt opgeslagen op het mobiele toestel van de gebruiker, het tweede deel op het MPC-netwerk. Het gebruikersdeel wordt vervolgens beveiligd door een drievoudige authenticatiemethode, of 3FA.

Om toegang te krijgen tot de wallet moet je dus eerst toegang hebben tot een versleuteld back-upbestand op je Google of Apple account en het e-mailadres dat gebruikt werd om het wallet-account aan te maken.

Vervolgens moet je ook een gezichtsscan ondergaan op je mobiele apparaat. Dat is de derde factor in deze drievoudige authenticatiemethode.

Advertentie

Hackers kunnen 10 BTC ter waarde van $440.000 winnen

Dit moet de Zengo Wallet ‘onhackbaar’ maken volgens de ontwikkelaars. In de komende weken zullen we erachterkomen of dat daadwerkelijk zo is.

De uitdaging gaat morgen op 9 januari van start en duurt 15 dagen tot 24 januari. Eerst zal er slechts 1 bitcoin in de wallet zijn, op 14 januari zal Zengo er 4 BTC aan toevoegen en op 21 januari nogmaals 5 BTC.

Als de hacker slaagt om de wallet te kraken, mag hij alle 10 bitcoins uit de wallet behouden. Deze zijn op het moment van schrijven zo’n $440.000 waard. Ook als je niet slaagt om de wallet te kraken, maak je kans op $750 aan bitcoin, meldt het bedrijf.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie