Kevin Schijven Kevin Schijven
11/06/2024 11:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 11:03

Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa

Tether-USDT
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Eind deze maand gaat het volgende deel in van de nieuwe Europese regelgeving voor crypto:  Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA).

Er gaan de laatste weken geruchten rond dat bepaalde stablecoins, zoals het grote tether (USDT), worden verbannen in Europa onder deze nieuwe regels. Cryptobeurs Bybit heeft gereageerd op de situatie in een e-mail aan Crypto Insiders.

Bybit reageert op mogelijk verbod van tether in Europa

Meerdere cryptobeurzen, waaronder het grote Binance en Kraken, zouden overwegen om USDT en andere dergelijke stablecoins te verwijderen in Europa. OKX heeft zelfs al besloten om USDT niet meer aan Europese gebruikers aan te bieden.

Bybit ontkent echter dat het direct USDT zal verbieden op zijn handelsplatform. De cryptobeurs waarschuwt zijn klanten wél dat het zich zal houden aan de regels én bepaalde cryptomunten zal verwijderen als dat nodig blijkt te zijn.

Bybit stelt zijn klanten gerust dat het vooralsnog geen munten zal verwijderen. Mocht het toch gebeuren, dan zal de beurs zijn klanten ruim van te voren hierover informeren.

“We willen u geruststellen dat we de markt, regelgeving en aanstaande licenties van bedrijven achter stablecoins nauwgezet volgen.

Indien een stablecoin de vereiste licenties niet verkrijgt, zullen wij passende maatregelen treffen om aan de MiCA-regelgeving te voldoen, inclusief het verwijderen van munten die niet aan de eisen voldoen.

Wees ervan verzekerd dat we geen stablecoin zullen verwijderen zonder u ruim op tijd te informeren. U krijgt ruimschoots de tijd om uw portefeuille naar behoren te beheren.

Hartelijk dank voor uw begrip en het aanhoudende vertrouwen,” aldus Bybit in een e-mail aan Crypto Insiders.

MiCA bevat geen verbod op stablecoins

Er gaan veel onduidelijkheden rond omtrent de aanstaande regelgeving. MiCA zal inderdaad strengere regelgeving doorvoeren voor het gebruik van stablecoins, maar er is geen sprake van een volledig verbod.

MiCA introduceert belangrijke regels voor stablecoins, zoals transparantievereisten, autorisatie, toezicht op transacties en transactielimieten. Zolang de stablecoins echter aan de eisen voldoen, lijkt er weinig aan de hand te zijn.

De reacties van de cryptobeurzen lijken dan vooralsnog vooral voorzorgsmaatregelen te zijn en niet zozeer een direct gevolg op een specifiek verbod.

Paolo Ardoino, CEO van Tether en Bitfinex, zou momenteel in gesprek zijn met de toezichthouder. Ardoino deelde onlangs het onderstaande bericht van Alexandre Dreyfus, CEO van Chiliz (CHZ):

“Ik heb veel Fear, Uncertainty, Doubt (FUD) gelezen over USDT en beurzen in de EU. Op basis van de informatie die ik heb verzameld, begrijp ik dat de meeste beurzen gewoon doorgaan met XXX/USDT-paren voor spot trading en dat gebruikers USDT kunnen blijven storten en opnemen. Er verandert dus niets.”

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie