Ivo Melchers Ivo Melchers
21/04/2024 17:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2024 13:26

Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto

Foto: lupmotion/Shuttershock

Handelen in crypto kan vandaag de dag op talloze verschillende platformen. Sinds de vroege dagen van Bitcoin (BTC) zijn gecentraliseerde beurzen een vast onderdeel van de cryptomarkt, maar hun gedecentraliseerde rivalen hebben de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt. Apex Pro, gelanceerd in 2022, is daar een uitstekend voorbeeld van, en biedt een uiterst veilige omgeving voor cryptohandelaren, boordevol bijkomende voordelen.

Goedkoop én veilig crypto handelen

Decentrale exchanges (DEX’s) opereren, zoals de naam al doet vermoeden, zonder centrale autoriteit. Transacties worden direct tussen gebruikers uitgevoerd via smart contracts op de blockchain. Op het gebied van veiligheid brengt dit een hoop voordelen met zich mee.

Gebruikers kunnen namelijk de volledige controle over hun crypto-activa behouden. Wanneer je crypto verhandelt op een gecentraliseerde beurs (CEX), heb je niet zelf de private keys in handen. Je stort in feit je crypto in de wallets van de beurs, die vervolgens de verantwoordelijkheid neemt de fondsen veilig te bewaren. In de afgelopen bearmarkt hebben we gezien dat niet iedere partij even netjes met de tegoeden van klanten om gaat.

Op een DEX zoals Apex Pro houd je zelf de touwtjes in handen. Je kunt namelijk transacties uitvoeren direct vanuit je eigen crypto wallet. Hiermee loop je geen gevaar dat je fondsen verloren gaan door hacks of insolventie van de exchange, omdat zij simpelweg niet jouw activa bezitten. Bovendien kun je als gebruiker direct aan de slag, zonder een identiteitscontrole te doorlopen.

Dankzij de geavanceerde StarkEx-technologie biedt ApeX Pro zijn gebruikers veilige en snelle transacties tegen lage kosten.

Binnen het landschap van decentrale beurzen onderscheidt Apex Pro zich door concurrerende vergoedingen te bieden die behoren tot de laagste wereldwijd, met een standaard maker fee van 0,02% en een taker fee van 0,05%. Bovendien brengt het geen gas fees in rekening, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor handelaren die op zoek zijn naar goedkope (en veilige) handelsplatformen.

Unieke voordelen van Apex Pro

Een groot nadeel van veel DEX’s is dat het vaak minder handelsopties te bieden heeft dan een gecentraliseerde beurs. Derivatenproducten ontbreken vaak op DEX’s, maar ApeX Pro maakt de handel in deze handelsproducten wél mogelijk. Gebruikers kunnen net zoals op centrale exchanges handelen met hefboomwerking (leverage), zonder hierbij in te leveren op veiligheid.

Apex Pro werd in eerste instantie gelanceerd op het netwerk van Arbitrum (ARB), maar ondersteunt nu ook Ethereum (ETH), Binance Chain (BNB) en Polygon (MATIC). Het platform beschikt ook over een eigen token, APEX, die men kan staken om een extra passief inkomen binnen te slepen.

ApeX Pro biedt mogelijk een uitnodigende omgeving voor zowel ervaren traders als nieuwkomers in de crypto wereld. Het platform bewijst dat het mogelijk is om de voordelen van CEX en DEX te combineren zonder compromissen te sluiten op het gebied van veiligheid, snelheid, of gebruikerservaring.

Neem net als vele duizenden andere crypto handelaren gratis een kijkje op het decentrale ApeX Pro crypto handelsplatform. Geniet van een veilige handelservaring, lage kosten, en handelen met hoge leverage.

https://www.apex.exchange/?affiliate_id=6302&group_id=7605&group_type=1

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie