Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2020 12:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2020 12:07

Cryptocurrency exchange Binance schrapt ‘leveraged tokens’, veroorzaakt verwarring

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptocurrency exchange Binance schrapt ‘leveraged tokens’, veroorzaakt verwarring bij gebruikers

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Cryptocurrency exchange Binance gaat een aantal leveraged tokens van haar platform verwijderen. De aankondiging omtrent de zogeheten delisting veroorzaakte enige ophef onder de klanten die de tokens in bezit hebben en Sam Bankman-Fried, hoofd van FTX Exchange, haalde uit naar de exchange.

Binance heeft aangekondigd de leveraged tokens van FTX Exchange te zullen verwijderen. De aankondiging geeft aan dat de exchange de tokens gaat schrappen vanwege het “gebrek aan kennis van de gebruikers omtrent hoe leverage tokens werken”. Gebruikers van Binane hebben tot 31 maart om de tokens van Binance te halen. Voor tokens die niet voor deze tijd zijn verplaatst, gaat Binance de accounts van gebruikers crediteren “met de equivalente waarde in BUSD die in elk leveraged token wordt bewaard op het moment van schrapping.”

Zoals vermeld in de aankondigen gaat het onder meer om BULL, BEAR, ETHBULL, ETHBEAR, EOSBULL, EOSBEAR, BNBBULL, BNBBEAR, XRPBULL en XRPBEAR die verwijderd worden.

De BULL- en BEAR-tokens vertegenwoordigen respectievelijk 3x long en short leverage posities op Bitcoin (BTC). Voor elk procent dat BTC stijgt, stijgt BULL met 3%. Hetzelfde geldt voor dalingen.

Sinds deze aankondiging hebben gebruikers hun leveraged tokens massaal verkocht op Binance. Anderen hebben al geklaagd omdat zij duizenden dollars zijn verloren als gevolg van de schrapping. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft op elk puntje kritiek gereageerd met dezelfde boodschap.

Ze zijn niet bedoeld voor op lange termijn. Ze devalueren in de loop der tijd wanneer markten op en neer fluctueren. De voornaamste reden hiervoor is dat te veel gebruikers de coins niet begrijpen.

Zhao benoemt het gebrek aan kennis van gebruikers als het gaat om zulke volatiele coins. Tijdens de laatste marktcrash leden veel houders van leveraged tokens ernstige verliezen.

De CEO van de FTX-exchange, Sam Bankman-Fried, was dan ook allesbehalve blij en beschuldigde Binance van het niet informeren van de gebruikers. Als reactie plaatste FTX een aankondiging over de schrapping van de tokens met als reden dat Binance haar gebruikers niet wil informeren noch ondersteunen.

De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn onlangs verschenen analyse!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie