Cryptocurrency exchange Binance schrapt ‘leveraged tokens’, veroorzaakt verwarring

Cryptocurrency exchange Binance gaat een aantal leveraged tokens van haar platform verwijderen. De aankondiging omtrent de zogeheten delisting veroorzaakte enige ophef onder de klanten die de tokens in bezit hebben en Sam Bankman-Fried, hoofd van FTX Exchange, haalde uit naar de exchange.

Binance heeft aangekondigd de leveraged tokens van FTX Exchange te zullen verwijderen. De aankondiging geeft aan dat de exchange de tokens gaat schrappen vanwege het “gebrek aan kennis van de gebruikers omtrent hoe leverage tokens werken”. Gebruikers van Binane hebben tot 31 maart om de tokens van Binance te halen. Voor tokens die niet voor deze tijd zijn verplaatst, gaat Binance de accounts van gebruikers crediteren “met de equivalente waarde in BUSD die in elk leveraged token wordt bewaard op het moment van schrapping.”

Zoals vermeld in de aankondigen gaat het onder meer om BULL, BEAR, ETHBULL, ETHBEAR, EOSBULL, EOSBEAR, BNBBULL, BNBBEAR, XRPBULL en XRPBEAR die verwijderd worden.

De BULL- en BEAR-tokens vertegenwoordigen respectievelijk 3x long en short leverage posities op Bitcoin (BTC). Voor elk procent dat BTC stijgt, stijgt BULL met 3%. Hetzelfde geldt voor dalingen.

Sinds deze aankondiging hebben gebruikers hun leveraged tokens massaal verkocht op Binance. Anderen hebben al geklaagd omdat zij duizenden dollars zijn verloren als gevolg van de schrapping. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft op elk puntje kritiek gereageerd met dezelfde boodschap.

Ze zijn niet bedoeld voor op lange termijn. Ze devalueren in de loop der tijd wanneer markten op en neer fluctueren. De voornaamste reden hiervoor is dat te veel gebruikers de coins niet begrijpen.

Zhao benoemt het gebrek aan kennis van gebruikers als het gaat om zulke volatiele coins. Tijdens de laatste marktcrash leden veel houders van leveraged tokens ernstige verliezen.

De CEO van de FTX-exchange, Sam Bankman-Fried, was dan ook allesbehalve blij en beschuldigde Binance van het niet informeren van de gebruikers. Als reactie plaatste FTX een aankondiging over de schrapping van de tokens met als reden dat Binance haar gebruikers niet wil informeren noch ondersteunen.

De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn onlangs verschenen analyse!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.036,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
€25.294,10 Kopen
2
Litebit
€25.343,10 Kopen
3
SATOS
€25.523,00 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...