Kevin Schijven Kevin Schijven
01/08/2019 12:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2019 12:39

Cryptocurrency exchange Kraken neemt dienstverlener voor institutionele investeerders over

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken heeft aangekondigd dat het Interchange, een accounting- en portfolio-dienstverlener voor institutionele investeerders, heeft overgenomen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht gepubliceerd op 31 juli.


Interchange biedt klanten een breed scala aan verscheidene gespecialiseerde tools waarmee het makkelijker en toegankelijker wordt voor institutionele investeerders om de cryptocurrency-markt te betreden en digitaal vermogen te beheren.
Dan Held en Clark Moody, oprichters van Interchange, zullen de overstap maken naar Kraken. Jesse Powel, CEO van Kraken zegt het volgende over de overname:

Ik ben razend enthousiast om Dan, Clark en het Interchange-team te verwelkomen bij Kraken. Het mooie van Interchange is dat het boekhouding, handelsafstemming en rapportage veel makkelijker maakt voor instellingen en particulieren die op Kraken handelen, zodat onze klanten gefocust kunnen blijven op de enorme waarde die cryptocurrency-markten bieden.

Daarnaast heeft Kraken aangekondigd te gaan samenwerken met Etana Custody om het mogelijk te maken voor klanten om stortingen en opnames in vijf grote fiat-valuta te doen. Dat meldt de cryptocurrency exchange in een blogpost van 29 juli.


De vijf fiat-valuta zijn de euro, de Amerikaanse dollar, de Canadese dollar, de Britse pond en de Japanse yen. Klanten vanuit meer dan 180 landen krijgen toegang tot deze nieuwe investeringsopties. Ze dienen echter wel een intermediate of pro account hebben. Starter accounts kunnen upgraden om toegang te krijgen. Tevens hebben klanten een Etana Custody Wallet nodig, die vervolgens geïntegreerd zal worden met Kraken.
Vorige maand voegde de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase nieuwe tools toe toe aan zijn handelsplatform. Deze zijn bedoeld om beginnende handelaren te helpen betere keuzes te maken.
Gisteren maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend dat het de miljoenen dollars, die de inmiddels gesloten cryptocurrency exchange BTC-e zou hebben vergaard met criminele activiteiten, in beslag wil nemen.
Wat gaat de bitcoin (BTC) koers toch doen? Maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je die gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie