Timo Bult Timo Bult
17/07/2022 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:27

Direct bitcoin swappen met FTX nu mogelijk op Ledger

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Direct bitcoin swappen met FTX nu mogelijk op Ledger

Foto:

Crypto exchange FTX is de samenwerking aangegaan met crypto hardware-fabrikant Ledger. De exchange is nu een officiële ‘swap provider,’ wat inhoudt dat investeerders direct crypto zoals bitcoin (BTC) met FTX kunnen swappen voor andere cryptocurrencies. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto swappen met FTX op je Ledger

Ledger wallets behoren tot de populairste hardware wallets waar investeerders hun crypto op kunnen bewaren. Je private keys staan offline opgeslagen waardoor je zelf de volledige controle hebt over wat er met je crypto gebeurt.

FTX is nu een swap provider. Dit houdt in dat je crypto binnen de Ledger Live app rechtstreeks kan swappen voor andere cryptocurrencies met FTX. Zo kun je bijvoorbeeld USD Coin (USDC) rechtstreeks omwisselen voor bitcoin. De bitcoin komt dan ook meteen in je Ledger te staan. Het betreft dus een extreem veilige manier van crypto omwisselen.

Hoe werkt het swappen van crypto met FTX?

In een recent artikel legt FTX precies uit hoe je crypto kan swappen op je Ledger wallet. Ten eerste dien je natuurlijk een Ledger wallet te hebben. Vervolgens heb je de Ledger Live app nodig (Tip: Download alleen software via de officiële wegen van Ledger, zo weet je zeker dat je niet gehackt wordt). Ledger Live kan je hier downloaden van de Ledger website.

Vervolgens zijn nog een aantal stappen nodig voordat je een swap kan uitvoeren. Binnen de Ledger Live app klik je op “Swap” op de portfolio-pagina. De Swap knop kan in het linkermenu gevonden worden.

Vervolgens kies je de crypto die je wil swappen. In het voorbeeld hieronder wordt USDC, een stablecoin, omgewisseld voor bitcoin. Hierna kies je FTX als swap provider en kun je inloggen met je FTX account.

Nog geen FTX account? Maak er hier een aan!

Bron: FTX

Om de swap uiteindelijk te voltooien dien je je Ledger wallet met Ledger Live te verbinden en deze te ontgrendelen. Klik vervolgens op “Exchange” en volg de instructies op je Ledger wallet.

Belangrijk: Omdat de swap via het Ethereum (ETH) netwerk wordt uitgevoerd dien je genoeg ETH op je Ledger te hebben staan om de transactiekosten te kunnen betalen.

Heb je vragen over het swappen met FTX, of iets anders wat betreft de exchange? Neem dan eens een kijkje in de Nederlandse FTX Telegram groep!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie