Timo Bult Timo Bult
13/05/2019 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2019 17:01

Duitse aandelenbeurs Börse Stuttgart noteert litecoin (LTC) en ripple (XRP) exchange-traded notes

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Börse Stuttgart gaat litecoin (LTC) en ripple (XRP) exchange-traded notes (ETN’s) aanbieden op haar platform. Investeerders die de aandelenbeurs gebruiken kunnen zo makkelijker in de cryptocurrencies investeren.
Börse Stuttgart is de op een na grootste aandelenbeurs van Duitsland en de negende grootste beurs van Europa. Investeerders kunnen al in bitcoin (BTC) ETN’s investeren op de beurs. Daar komen nu twee extra cryptocurrencies bij.
Het Börse Stuttgart team schrijft in een reactie:

Voor het eerst in Duitsland kunnen beleggers nu ook exchange-traded notes (ETN’s) kopen en verkopen op basis van de cryptocurrencies litecoin (LTC) en ripple (XRP). De vier effecten uitgegeven door XBT Provider uit Zweden volgen de prijs van de twee cryptocurrencies in verhouding tot de euro en de Zweedse kroon,

De ETN’s voldoen volledig aan alle richtlijnen en verschillen van exchange-traded funds (ETF’s). Bij ETF’s bezit een investeerder namelijk de cryptocurency daadwerkelijk, bij ETN’s wordt een investeerder uitbetaald op basis van de prestaties. Echter zal de investeerder de crypto op geen enkel moment in bezit hebben. Het feit dat de ETN’s volledig gereguleerd zijn maakt het zeer interessant voor investeerders die liever niet via cryptocurrency exchanges investeren. Tot voor kort was het vrijwel alleen maar mogelijk om in crypto te investeren via een dergelijke exchanges of over-the-counter (OTC) handelsplatformen. In een reactie zegt de directeur Blue Chips & Funds Trading van Börse Stuttgart:

Er is veel interesse in cryptocurrencies. Met deze [litecoin en XRP] ETN’s kunnen beleggers in Duitsland voor het eerst toekomstige koersontwikkelingen van de twee cryptocurrencies litecoin en ripple (XRP) volgen door middel van exchange-traded futures.

Een van de eerste aanbieders van cryptocurrency ETN’S is het Zweedse XBT Provider, dat ook de litecoin- en ripple-ETN’s voor Börse Stuttgart faciliteert. XBT Provider biedt bitcoin, ethereum, litecoin en XRP Exchange-traded products (ETP’s) aan die onder andere aan de Nasdaq genoteerd staan.
Naar verwachting zullen de ETN’s van de Duitse beurs meer liquiditeit in de markten van litecoin en ripple brengen. Dit zal mogelijk een positief effect hebben op de koersen van de twee altcoins.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te bekijken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie