Timo Bult Timo Bult
20/01/2021 10:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2021 10:38

Ethereum (ETH) exchange Uniswap breekt nu al record voor maandelijks handelsvolume

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ethereum (ETH) exchange Uniswap breekt nu al record voor maandelijks handelsvolume

Foto: leksiv/Shutterstock

De bekende gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) Uniswap heeft een nieuw record bereikt. Nooit eerder werd er in een maand tijd voor zoveel dollars aan crypto verhandeld op het platform. Uniswap verstevigt hiermee zijn positie als grootste DEX van de markt.
Cryptocurrencies kunnen op verschillende manieren worden verhandeld. Zo kan men bitcoin (BTC) kopen via een broker, exchange of DEX. Een DEX verschilt met een exchange vanwege het feit dat het om een gedecentraliseerd platform gaat. Dit houdt in dat er geen bedrijf achter zit dat het platform ontwikkelt en onderhoudt. Een DEX is dus niet het werk van een enkele partij. Lees op deze pagina meer over het kopen van cryptocurrencies.
Uniswap, gebaseerd op Ethereum (ETH), is de grootste DEX nadat de Decentralized Finance (DeFi) sector in 2020 een enorme opmars wist te maken. In mei 2020 zag het platform nog een handelsvolume van $284 miljoen. In september 2020 werd het record van dat jaar neergezet van $15,3 miljard.
We hebben nog 11 dagen te gaan in januari echter is het record uit 2020 alweer gebroken. In januari verhandelden traders voor $15,5 miljard aan cryptocurrencies op Uniswap. Strategist voor een van de ontwikkelaars van het protocol stelt op basis van de ontwikkelingen: “Handelsvolumes van $1 miljard per dag is het nieuwe normaal.”


Op Uniswap kunnen 1.558 cryptocurrencies worden verhandeld in 2.400 verschillende handelsparen. Een zeer groot deel van deze selectie is zeer risicovol. Het is dan ook niet zo gek dat 45% van het handelsvolume van de afgelopen 24 uur voortvloeit uit handelsparen met stablecoins tegen ethereum.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie