Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

eToro onthult eigen wallet en blockchain project tegen economische ongelijkheid

Handelsplatform eToro heeft recentelijk twee aankondigen gedaan. De cryptocurrency-exchange heeft nu haar eigen wallet en het heeft een blockchain-project onthuld genaamd GoodDollar.

Het doel van het blockchain-project is om de economische ongelijkheid in de wereld tegen te gaan. Het GoodDollar project zou economische hulpmiddelen kunnen bieden aan mensen die bijvoorbeeld geen bankrekening hebben. Het is een ‘open source’ experiment gebaseerd op het idee van een universeel basisinkomen (Universal Basic Income, UBI) en zal gepaard gaan met een nieuw blockchain platform met bijbehorende cryptocurrency.

- Advertentie -

Yoni Assia, CEO en medeoprichter van eToro, licht het project toe:

Wij geloven dat we een cryptocurrency kunnen creëren die ontworpen is om ongelijkheid te verminderen en een UBI te bieden. Ingenieurs, productontwerpers en economen ontwikkelen momenteel het prototype. Vandaag is pas de eerste stap van een lange, ambitieuze reis.

Ongelijkheid is de cruciale economische uitdaging van onze tijd. In 2017 bezat 1% van de wereldbevolking meer dan de helft van alle rijkdom. Met de opkomst van technologische werkloosheid moet de IT-industrie oplossingen vinden voor mensen die minder hebben om aan de economie deel te nemen en hun doel na te streven.

GoodDollar werd gepresenteerd tijdens de Web Summit in de Portugese hoofdstad Lissabon. eToro heeft in eerste instantie $1 miljoen in het project gestoken.

Tevens heeft eToro haar eigen wallet aangekondigd genaamd de eToro X. De wallet zal in eerste instantie de volgende cryptocurrencies ondersteunen: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

De huidige eToro wallet is nog maar het begin en we zullen een hele reeks extra functies toevoegen, waaronder extra crypto- en fiat-tokens, crypto naar crypto-conversie, de mogelijkheid om fiat te storten, betalingen in de winkel en meer.

Aldus CEO Yoni Assia. eToro heeft meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers en ondersteunt 14 verschillende cryptocurrencies op haar handelsplatform. Recentelijk werd eToro het eerste platform dat Binance’ eigen token, de Binance Coin (BNB), op haar platform aanbiedt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.102,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.130,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.155,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.194,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.288,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.288,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.102,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.130,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.155,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.194,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...