eToro onthult eigen wallet en blockchain project tegen economische ongelijkheid

Handelsplatform eToro heeft recentelijk twee aankondigen gedaan. De cryptocurrency-exchange heeft nu haar eigen wallet en het heeft een blockchain-project onthuld genaamd GoodDollar.

Het doel van het blockchain-project is om de economische ongelijkheid in de wereld tegen te gaan. Het GoodDollar project zou economische hulpmiddelen kunnen bieden aan mensen die bijvoorbeeld geen bankrekening hebben. Het is een ‘open source’ experiment gebaseerd op het idee van een universeel basisinkomen (Universal Basic Income, UBI) en zal gepaard gaan met een nieuw blockchain platform met bijbehorende cryptocurrency.

Yoni Assia, CEO en medeoprichter van eToro, licht het project toe:

Wij geloven dat we een cryptocurrency kunnen creëren die ontworpen is om ongelijkheid te verminderen en een UBI te bieden. Ingenieurs, productontwerpers en economen ontwikkelen momenteel het prototype. Vandaag is pas de eerste stap van een lange, ambitieuze reis.

Ongelijkheid is de cruciale economische uitdaging van onze tijd. In 2017 bezat 1% van de wereldbevolking meer dan de helft van alle rijkdom. Met de opkomst van technologische werkloosheid moet de IT-industrie oplossingen vinden voor mensen die minder hebben om aan de economie deel te nemen en hun doel na te streven.

GoodDollar werd gepresenteerd tijdens de Web Summit in de Portugese hoofdstad Lissabon. eToro heeft in eerste instantie $1 miljoen in het project gestoken.

Tevens heeft eToro haar eigen wallet aangekondigd genaamd de eToro X. De wallet zal in eerste instantie de volgende cryptocurrencies ondersteunen: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

De huidige eToro wallet is nog maar het begin en we zullen een hele reeks extra functies toevoegen, waaronder extra crypto- en fiat-tokens, crypto naar crypto-conversie, de mogelijkheid om fiat te storten, betalingen in de winkel en meer.

Aldus CEO Yoni Assia. eToro heeft meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers en ondersteunt 14 verschillende cryptocurrencies op haar handelsplatform. Recentelijk werd eToro het eerste platform dat Binance’ eigen token, de Binance Coin (BNB), op haar platform aanbiedt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.453,00 Kopen
1
Bitvavo
€26.991,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.236,50 Kopen
3
Litebit
€27.238,60 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) heeft zijn top bereikt en zal terugzakken naar $20.000, zegt deze miljardair

Scott Minerd, CIO van de grote internationale investeringsmaatschappij Guggenheim Partners, verwacht niet meer dat bitcoin (BTC) zijn all-time high (ATH) van $41.950 nogmaals in...

Bitcoin (BTC) ter waarde van $10 miljard belandt in de zakken van HODL’ers, wat zegt dit?

Ondanks de hoge prijzen van bitcoin (BTC) is het merendeel van investeerders nog niet van plan om te verkopen. Het beschikbare aanbod van bitcoin...

Grootste vermogensbeheerder op aarde BlackRock wil bitcoin (BTC) kopen, blijkt uit aanvraag

Bitcoin (BTC) belandt mogelijk binnenkort in de zakken van 's werelds grootste vermogensbeheerder; BlackRock! Dit blijkt uit een recent document dat het bedrijf indiende...

Altcoins dalen mee met bitcoin, maar tot waar? John bekijkt de koers van ethereum, enjin coin, vechain en the sandbox

De Bitcoin Consultant heeft weer een nieuwe altcoin koersvideo voor jullie. In deze video’s bekijkt John van Meer de koersen van altcoins waar members van Crypto Insiders op...

Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu? Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen!

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer flink terug gezakt. Bitcoin zakte zojuist namelijk door een support en lijkt nu te versnellen...

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...