Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/12/2023 10:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2023 12:02

Exchange maakt crypto betaalverzoeken via Whatsapp mogelijk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Exchange maakt crypto betaalverzoeken via Whatsapp mogelijk

Foto: rafapress/Shutterstock

Een van de grootste crypto exchanges, Coinbase, maakt het gebruikers mogelijk om crypto betaalverzoeken te sturen. Men kan simpelweg een link sturen voor een transactie via ieder mogelijk platform, zoals WhatsApp, TikTok en Instagram. Voor de transactie moet men wel de Coinbase Wallet app gedownload hebben op hun apparaat.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase introduceert ‘crypto betaalverzoeken’

Sinds 5 december kunnen gebruikers van de crypto exchange Coinbase betaalverzoeken sturen. Dit gaat in de vorm van een link, waar men op kan klikken om een bepaald bedrag in crypto over te maken naar de verzender. Transacties in de vorm van de stablecoin USD coin (USDC) hebben geen transactiekosten en worden gratis uitgevoerd.

Indien de verstuurde tokens binnen twee weken niet geclaimd worden, krijgt de betaler ze terug. Met de nieuwe techniek probeert het bedrijf minder digitaal vaardige gebruikers het makkelijker te maken. Naast de betaalverzoeken heeft Coinbase ook een ‘simpele modus’ ontwikkeld voor hun online crypto wallet. 

Door de simpele modus wordt het systeem een stuk minder ingewikkeld voor gebruikers die enkel betaalverzoeken willen sturen. Het laat alleen de ‘basics’ zien zoals kopen, verzenden, ontvangen en het overzien van je investeringen. 

Daarentegen heeft het ook een keerzijde. Oplichters of valse informatie kunnen mensen met weinig crypto kennis op het verkeerde spoor zetten. Het makkelijke interface maakt het hen een stuk makkelijker om impulsieve aankopen te doen. 

Advertentie

Crypto exchanges in de kreukels met de SEC

Sinds het begin van dit jaar zijn Coinbase aandelen flink in waarde gestegen. Sinds 1 januari heeft de Coinbase koers een stijging van 317% meegemaakt. Het bedrijf behaalt grote successen terwijl rivaal Binance problemen ondervindt betreffende personeel en witwas beschuldigingen. 

Daarentegen zit Coinbase nog wel in een juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt evenals Binance beschuldigt van het verkopen van ongeregistreerde effecten. Effecten zijn financiële producten zoals aandelen en de SEC vindt dat een heleboel crypto daaronder vallen. Coinbase, Binance en een groot deel van de crypto industrie vinden dit onterecht.

Meer weten over Coinbase? Check de Crypto Insiders Coinbase review.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie