Simon Bosch Simon Bosch
05/12/2023 20:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 19:05

Coinbase (COIN) koers nog niet klaar met stijgen, zegt analist

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase lanceert crypto spothandel wereldwijd, waaronder Nederland

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Voor crypto waren de afgelopen maanden erg gunstig. Na een paar sluimerende maanden schoten de koersen van veel cryptocurrencies flink omhoog. Ook voor beursgenoteerde crypto-bedrijven was dit gunstig, zij zagen hun inkomsten flink toenemen. Toch is de opwaartse trend voor het aandeel van Coinbase (COIN) volgens één analist nog niet voorbij.

Polygon (MATIC) bereikt mijlpaal met lancering van ‘Agglayer’ vandaag
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Gaat de COIN koers nog verder stijgen?

Dat schrijft CoinDesk, die een onderzoek van Fairlead Strategies heeft ingelezen. De koers van COIN is dit jaar al met bijna 300% gestegen, maar er is volgens de analist nog ruimte om de stijgende trend door te zetten. De prijs is volgens de onderzoekers al sinds mei van vorig jaar aan het consolideren. Dat zou lang genoeg zijn om nog verdere stijgingen mogelijk te maken.

“COIN gaat aankomende vrijdag vermoedelijk de prijsuitbraak [testen met een lichte correctie naar] een prijs van 116 Amerikaanse dollar. De uitbraak is een gunstige ontwikkeling en suggereert dat de primaire trend opwaarts is,” aldus de marktanalisten.

De prijs zou tot 160 dollar en mogelijk zelfs tot 200 dollar kunnen stijgen. Bij de huidige prijs zou dat zorgen voor rendementen van respectievelijk 13% en 42%.

Advertentie

Cryptobeurs Coinbase houdt zich sterk

Coinbase is de afgelopen tijd een bron van positief nieuws. Vorige maand maakte het bekend dat het in het derde kwartaal wederom verlies heeft geleden, maar toch was het verlies minder groot dan voorgaande kwartalen. Wellicht heeft dit gecombineerd met de flink gestegen crypto prijzen de stijging van COIN veroorzaakt, de cryptobeurs heeft immers baat bij een sterke crypto-industrie.

Toen bekend werd dat Changpeng Zhao, de CEO van Binance, afstand heeft moeten nemen van zijn functie maakte Coinbase CEO Brian Armstrong hier handig gebruik van door te pleiten dat Amerikanen zich alleen zouden mogen aanmelden bij exchanges die zich hebben geregistreerd bij Amerikaanse beleidsmakers. Ironisch genoeg voert de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nog steeds een rechtszaak tegen Coinbase.

Een tekort aan investeerders lijkt Coinbase vooralsnog niet te hebben. Onlangs ging het nieuws dat het Zuid-Koreaanse nationale pensioenfonds heeft geïnvesteerd in COIN en op een flinke ongerealiseerde winst zat.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie