Simon Bosch Simon Bosch
05/12/2023 20:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 19:05

Coinbase (COIN) koers nog niet klaar met stijgen, zegt analist

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase lanceert crypto spothandel wereldwijd, waaronder Nederland

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Voor crypto waren de afgelopen maanden erg gunstig. Na een paar sluimerende maanden schoten de koersen van veel cryptocurrencies flink omhoog. Ook voor beursgenoteerde crypto-bedrijven was dit gunstig, zij zagen hun inkomsten flink toenemen. Toch is de opwaartse trend voor het aandeel van Coinbase (COIN) volgens één analist nog niet voorbij.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gaat de COIN koers nog verder stijgen?

Dat schrijft CoinDesk, die een onderzoek van Fairlead Strategies heeft ingelezen. De koers van COIN is dit jaar al met bijna 300% gestegen, maar er is volgens de analist nog ruimte om de stijgende trend door te zetten. De prijs is volgens de onderzoekers al sinds mei van vorig jaar aan het consolideren. Dat zou lang genoeg zijn om nog verdere stijgingen mogelijk te maken.

“COIN gaat aankomende vrijdag vermoedelijk de prijsuitbraak [testen met een lichte correctie naar] een prijs van 116 Amerikaanse dollar. De uitbraak is een gunstige ontwikkeling en suggereert dat de primaire trend opwaarts is,” aldus de marktanalisten.

De prijs zou tot 160 dollar en mogelijk zelfs tot 200 dollar kunnen stijgen. Bij de huidige prijs zou dat zorgen voor rendementen van respectievelijk 13% en 42%.

Advertentie

Cryptobeurs Coinbase houdt zich sterk

Coinbase is de afgelopen tijd een bron van positief nieuws. Vorige maand maakte het bekend dat het in het derde kwartaal wederom verlies heeft geleden, maar toch was het verlies minder groot dan voorgaande kwartalen. Wellicht heeft dit gecombineerd met de flink gestegen crypto prijzen de stijging van COIN veroorzaakt, de cryptobeurs heeft immers baat bij een sterke crypto-industrie.

Toen bekend werd dat Changpeng Zhao, de CEO van Binance, afstand heeft moeten nemen van zijn functie maakte Coinbase CEO Brian Armstrong hier handig gebruik van door te pleiten dat Amerikanen zich alleen zouden mogen aanmelden bij exchanges die zich hebben geregistreerd bij Amerikaanse beleidsmakers. Ironisch genoeg voert de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nog steeds een rechtszaak tegen Coinbase.

Een tekort aan investeerders lijkt Coinbase vooralsnog niet te hebben. Onlangs ging het nieuws dat het Zuid-Koreaanse nationale pensioenfonds heeft geïnvesteerd in COIN en op een flinke ongerealiseerde winst zat.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie