Simon Bosch Simon Bosch
16/11/2023 21:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 17:08

Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op

Foto: Zakhar_8/Shutterstock

De crypto-industrie kan weer even ademhalen na de diepe neerwaartse trend van vorig jaar. De stijgende koersen hebben een positief effect gehad op de activiteit in de markt, en dus ook op de omzet van crypto-bedrijven. Het Zuid-Koreaanse nationale pensioenfonds heeft hierom 20 miljoen dollar in het beursgenoteerde aandeel van Coinbase gestopt, én maakt een mooie winst op zijn positie.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Pensioenfonds maakt winst op aandelen bitcoin exchange

De National Pension Service (NPS) heeft volgens de lokale nieuwssite News1 20 miljoen Amerikaanse dollar in Coinbase (beurssymbool: COIN) geïnvesteerd. Dat blijkt volgens News1 uit documenten die de NPS heeft moeten indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, mogelijk omdat het een Amerikaans dochterbedrijf heeft.

Het pensioenfonds deed de aankoop in het derde kwartaal voor een gemiddelde prijs van 70,5 dollar. Dat was goed voor 282.673 COIN-aandelen. Inmiddels staat de koers op iets meer dan 98 Amerikaanse dollar – zo’n 40% hoger dan de aankoopprijs dus. Omdat de aandelen in het derde kwartaal zijn gekocht lijkt het fonds precies op de bodem te hebben gekocht.

Pensioenfondsen investeren doorgaans niet direct in cryptocurrencies omdat ze te volatiel zijn en regelgeving het niet toelaat, aldus de nieuwssite. Kennelijk zijn aandelen van crypto-bedrijven wel acceptabel. Het zou de tweede keer zijn dat het Koreaanse fonds in een crypto-bedrijf investeert, de eerste keer was in 2021.

Advertisement

Pensioenfondsen steeds vaker in crypto

Deze conservatieve houding is niet ongewoon in de crypto-industrie, zeker niet als het gaat om pensioenfondsen. Het is voor deze instituten meestal niet toegestaan om überhaupt te investeren in crypto.

Toch zijn er steeds meer pensioenfondsen die de stap wel nemen. Volgens ETF-uitgever Grayscale lopen ze langzaam warm voor crypto omdat ze hun portfolio willen diversifiëren. The Wall Street Journal verklaarde vorig jaar dat de bereidheid zelfs aanhield tijdens de bearmarkt. De grote prijsschommelingen waren volgens veel fondsen namelijk te verwachten.

Zo zou een fonds uit het Amerikaanse Texas in 2021 zo’n 25 miljoen dollar in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hebben gestopt. Helaas kocht het toen bijna precies de top.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
betalen_en_handelen_in_gulden_en_bitcoin_gebruik_nocks
Handelen in Gulden en Bitcoin met het Nederlandse Nocks Trade
SATOS_verzint_oplossing_advertentieverbod_google_en_facebook
Spot een fiets, krijg bitcoins voor niets!
Advertisement