Simon Bosch Simon Bosch
16/11/2023 21:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 17:08

Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op

Foto: Zakhar_8/Shutterstock

De crypto-industrie kan weer even ademhalen na de diepe neerwaartse trend van vorig jaar. De stijgende koersen hebben een positief effect gehad op de activiteit in de markt, en dus ook op de omzet van crypto-bedrijven. Het Zuid-Koreaanse nationale pensioenfonds heeft hierom 20 miljoen dollar in het beursgenoteerde aandeel van Coinbase gestopt, én maakt een mooie winst op zijn positie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Pensioenfonds maakt winst op aandelen bitcoin exchange

De National Pension Service (NPS) heeft volgens de lokale nieuwssite News1 20 miljoen Amerikaanse dollar in Coinbase (beurssymbool: COIN) geïnvesteerd. Dat blijkt volgens News1 uit documenten die de NPS heeft moeten indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, mogelijk omdat het een Amerikaans dochterbedrijf heeft.

Het pensioenfonds deed de aankoop in het derde kwartaal voor een gemiddelde prijs van 70,5 dollar. Dat was goed voor 282.673 COIN-aandelen. Inmiddels staat de koers op iets meer dan 98 Amerikaanse dollar – zo’n 40% hoger dan de aankoopprijs dus. Omdat de aandelen in het derde kwartaal zijn gekocht lijkt het fonds precies op de bodem te hebben gekocht.

Pensioenfondsen investeren doorgaans niet direct in cryptocurrencies omdat ze te volatiel zijn en regelgeving het niet toelaat, aldus de nieuwssite. Kennelijk zijn aandelen van crypto-bedrijven wel acceptabel. Het zou de tweede keer zijn dat het Koreaanse fonds in een crypto-bedrijf investeert, de eerste keer was in 2021.

Advertentie

Pensioenfondsen steeds vaker in crypto

Deze conservatieve houding is niet ongewoon in de crypto-industrie, zeker niet als het gaat om pensioenfondsen. Het is voor deze instituten meestal niet toegestaan om überhaupt te investeren in crypto.

Toch zijn er steeds meer pensioenfondsen die de stap wel nemen. Volgens ETF-uitgever Grayscale lopen ze langzaam warm voor crypto omdat ze hun portfolio willen diversifiëren. The Wall Street Journal verklaarde vorig jaar dat de bereidheid zelfs aanhield tijdens de bearmarkt. De grote prijsschommelingen waren volgens veel fondsen namelijk te verwachten.

Zo zou een fonds uit het Amerikaanse Texas in 2021 zo’n 25 miljoen dollar in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hebben gestopt. Helaas kocht het toen bijna precies de top.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie