Roy van Krieken Roy van Krieken
23/10/2021 12:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2021 12:03

Pensioenfonds in Texas schrijft geschiedenis en schaft bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto door maytikka/Shutterstock.com

 

Het Houston Firefighters Relief and Retirement Fund, een Amerikaans pensioenfonds met zo’n $5,5 miljard in beheer, heeft bekend gemaakt dat zij onlangs geïnvesteerd hebben in zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH). Het fonds wordt hiermee een van de eerste pensioenfondsen ter wereld die het aandurft om te investeren in cryptocurrencies.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Pensioenfonds

Het pensioenfonds zou in totaal zo’n $25 miljoen hebben geïnvesteerd. De chief investment officer van het fonds, Ajit Singh, vond de keuze om te investeren in deze cryptocurrencies een logische, zo stelt hij in een interview met Bloomberg:

“Ik zie dit slechts als een instrument om mijn risico te managen. Het heeft een positief verwacht rendement en het heeft een lage correlatie met andere activaklassen.”

Het feit dat dit Texaanse pensioenfonds investeert in cryptocurrencies, zij het met slechts $25 miljoen, is bijzonder omdat tot nu toe dergelijke pensioenfondsen enorm conservatief zijn geweest als het op mogelijke crypto investeringen aankomt.

Slechts twee Amerikaanse pensioenfondsen zijn het Houston Firefighter’s Relief and Retirement Fund voor gegaan. Door de enorme opwaartse prijsbewegingen van zowel bitcoin als ethereum de afgelopen tijd zijn institutionele investeerders genoodzaakt om nog eens goed naar potentiële investeringen te kijken.

Ook de goedkeuring van de eerste bitcoin ETF’s kan voor een impuls van de instroom van institutioneel geld zorgen. Het optimisme omtrent verdere institutionele adoptie is op het moment in ieder geval erg groot.

Ajit Singh gaf echter sterk de voorkeur aan een directe investering in bitcoin en ethereum over een mogelijke investering in een van de nieuwe bitcoin futures ETF’s. Volgens hem is het risico dat geassocieerd is met futures ETF’s te groot.

“We wilden geen synthetische blootstelling. Daarom hebben we besloten om direct naar de token te gaan. Zodra meer en meer institutionele adoptie plaats zal vinden zullen er meer en meer veranderingen ontwikkelen voor de vraag en het aanbod. Het bezitten van fysieke activa, daadwerkelijke tokens, zal voor ons in de toekomst een mogelijk inkomen generen.”

Ook geeft Singh aan dat zij al enige tijd de ontwikkelingen binnen de crypto markten nauwlettend in de gaten hielden. Er kwam echter een moment dat zij niet langer de wereld van crypto links konden laten liggen en een investering een logische volgende stap werd.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement