Thom Derks Thom Derks
27/12/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2022 14:15

Franse investeerders klagen Binance aan voor 2,4 miljoen euro

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance financiert Web3 opleidingen voor 67.155 mensen

Foto: salarko / Shutterstock.com

De Franse tak van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, zit in de problemen. Het bedrijf wordt aangeklaagd door 15 investeerders uit Frankrijk voor misleidende en frauduleuze praktijken, zo blijkt uit de berichtgeving van een lokaal nieuwsmedium. In de aanklacht van 14 december claimen de investeerders dat Binance de Franse wetgeving aan zijn laars lapte.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance al actief voordat het licentie had

Binance France zou volgens de investeerders actief geworden zijn in Frankrijk voordat het een licentie kreeg om daadwerkelijk te opereren. Als klap op de vuurpijl adverteerde het platform ook nog eens voor zichzelf, zonder dat het officieel überhaupt een handelsplatform draaiende mochten houden op de Franse markt.

Uiteindelijk kreeg Binance France pas in mei 2022 een licentie van de Franse financiële toezichthouder. Met die licentie mag het in Frankrijk zijn diensten als bewaar- en handelsplatform aanbieden.

In de aanklacht zitten enkele afbeeldingen waarop is te zien dat Binance France al gedurende een lange periode actief was in het land. Onder meer met een Telegram-kanaal met de naam “Binance French.” De aanklagers claimen dat ze in totaal 2,4 miljoen euro verloren als gevolg van de ineenstorting van Terra (LUNA) en  TerraUSD (UST) in mei van dit jaar.

Advertentie

Advertenties van crypto beurs

Binance France zou volgens de aanklagers UST geadverteerd hebben als een valuta die gedekt werd door Amerikaanse dollars. In een blogpost reageert Binance France op de casus. Volgens het bedrijf heeft het zeker geen misleidende communicatie-uitingen gedaan.

“Telegramgroepen zijn wereldwijde fora die gebruikers zelf kunnen creëeren en betreden”, aldus Binane France. Uiteindelijk ging de TerraUSD token van Terra in mei 2022 onderuit. Precies op hetzelfde moment kreeg Binance France in Frankrijk zijn licentie om legaal een beursplatform in de lucht te houden. De ‘investeerders’ in kwestie hopen nu met een rechtszaak een schadevergoeding te krijgen van het platform. De kans dat ze die krijgen lijkt echter klein.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie