Simon Bosch Simon Bosch
24/02/2023 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 07:05

Glassnode: crypto markt groeit weer met $4,5 miljard per maand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Andrey Bayda/Shutterstock

Het handige van de wereld van crypto en blockchain is dat veel netwerken volledig transparant zijn. Het kost wat moeite om de data te interpreteren, maar daar heb je on-chain analyse voor. Hieruit blijkt dat de markt na een lange periode van krimp weer aan het groeien is – en flink ook.

Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto weer in de groei

Dat schrijft on-chain analysebureau Glassnode op Twitter. De realized market cap van bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en een select aantal andere tokens is gegroeid tot 682 miljard dollar. Glassnode heeft de stablecoins USDT, USDC en BUSD meegenomen in de berekening. Bitcoin representeert 56% van de index, ethereum is goed voor 25% en stablecoins representeren 19%.

De data meet alleen de coins die op de blockchains worden verplaatst. De tokens die al lange tijd stil liggen en de cryptocurencies die op exchanges worden verhandeld worden dus niet meegerekend. Daardoor geeft de maatstaf goed weer wat investeerders doen die de blockchains ook echt gebruiken.

Hiermee heeft Glassnode berekend dat er per maand ongeveer 4,5 miljard dollar de crypto-industrie in vloeit. Het meeste geld stroomt namelijk de markt in via BTC, ETH en stablecoins. Met deze tokens worden vervolgens andere crypto’s gekocht.

Advertentie

Andere bronnen bevestigen groeiende markt

Het bedrijf verwacht dat het meeste geld naar bitcoin en ethereum gaat, en on-chain data die de hele markt meet wijst op ongeveer hetzelfde. TradingView meet namelijk van veel meer tokens de marktwaarde. De TOTAL-index meet de markt in zijn geheel, hieruit blijkt ongeveer hetzelfde. Sinds december is de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies gestegen met ongeveer 40% tot iets meer dan 1 biljoen dollar.

Eerder bleek dat grote investeerders ook weer actief zijn geworden bij zogenaamde Over-The-Counter (OTC) exchanges. Bovendien zouden stablecoins weer worden gebruikt voor het kopen van volatielere tokens, zoals bitcoin. Voor nu wijzen veel datapunten dus op een markt die weer groeit en risico durft te nemen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie