Simon Bosch Simon Bosch
10/07/2022 13:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2022 13:55

Gratis bitcoin handel op Binance ondanks problemen populair

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance.US lucha por encontrar un nuevo banco

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Tot grote verbazing van de hele crypto-gemeenschap heeft Binance onlangs de handelskosten van alle Bitcoin-handelsparen op nul gezet. We zitten dan wel in een berenmarkt, maar de exchange staat er volgens Binance-topman Changpeng Zhao (CZ) sterk voor. De leden vinden het ook een goed idee.

Bullish voor Bitcoin: grote bank verwacht verdubbeling Amerikaanse schuld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Problemen gratis bitcoin handel

Dat blijkt uit een enquête die CZ op Twitter heeft geplaatst. Maar liefst 65,9% van de Binance-handelaren vindt het een goede beslissing. Dat ligt niet per se voor de hand, zo blijkt uit de thread van de CEO.

Het gebrek aan handelskosten leidt namelijk tot een aantal onbedoelde gevolgen, zoals wash trading en Binance’s VIP-tiers die moeilijker te bereiken zijn. Wash trading houdt in dat de broker en de handelaar samen de markt manipuleren. Maar Binance zal daar niet actief aan meewerken. De gratis kosten gelden namelijk tot een bepaald handelsniveau en uitsluitend voor Bitcoin (BTC). Zodra je altcoins verhandelt geldt de korting niet.

Dat betekent dat mensen tactieken gaan bedenken om de gratis handelskosten te behouden. Zo kunnen ze meerdere accounts gebruiken. De exchange heeft daar AI-detectiesoftware voor.

Daarnaast kunnen gebruikers kwalificeren voor ‘VIP-tiers’. Dit zijn handelsniveau’s met een bepaald maandelijks volume waarop lagere handelskosten gelden. Binance haalde Bitcoin uit de berekening van het handelsvolume voor de VIP-niveau’s nadat het de BTC-fees op nul zette. Daardoor zijn deze VIP-niveau’s moeilijker te bereiken, en dat is natuurlijk niet fijn als je voornamelijk in altcoins handelt.

Advertentie

Kettingreactie in lagere kosten?

Zhao vroeg of de platformleden er blij mee zijn, en een overweldigende 65,9% is er blij mee. Dat betekent dus dat de verandering zal blijven. Misschien brengt het ook een kettingreactie naar de rest van de crypto-industrie.

Het gebrek aan kosten kan ervoor zorgen dat cryptocurrency-handelaren liever Binance gebruiken dan andere handelsplatformen. Andere bedrijven dreigen dan klanten te verliezen en zullen vermoedelijk vergelijkbare maatregelen treffen. Een kettingreactie die de handelskosten wellicht voor iedereen omlaag kan brengen dus.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie