Kevin Schijven Kevin Schijven
27/10/2020 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2020 12:01

Grootste bank van Zuidoost-Azië gaat cryptocurrency exchange lanceren voor o.a. bitcoin en ethereum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste_bank_van_Zuidoost-Azië_gaat_cryptocurrency_exchange_lanceren_voor_o.a._bitcoin_en_ethereum

DBS, de grootste bank van Singapore en Zuidoost-Azië, gaat een cryptocurrency-exchange lanceren. De crypto community ontdekte onlangs een pagina op de website van de bank over deze ‘Digital Exchange.’
Alhoewel de pagina inmiddels weer is verwijderd, kan men hier een cache versie ervan bekijken. Changpeng Zhao, CEO van Binance, noemt het alvast een stap in de goede richting:


Op de verwijderde pagina van DBS is te lezen dat de bank bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH), en xrp (XRP) gaat aanbieden in ruil voor fiatvaluta als de Amerikaanse dollar (USD), Hong Kong dollar (HKD), Japanse yen (JPY) en de Singaporese dollar (SGD).
Su Zhu, CEO van Three Arrows Capital, zegt dat dit onmiddellijk de gemakkelijkste manier zal worden om crypto in te stappen voor mensen die in Singapore bankieren:
https://twitter.com/zhusu/status/1321007519829880833
Kyle Davies, ook van Three Arrows Capital, denkt dat er veel crypto geaccumuleerd zal worden hierdoor. DBS staat voor de Development Bank of Singapore. Op de website van DBS Digital Exchange staat nog het volgende:

Digitale activa staan klaar om de toekomst van de digitale economie van morgen te worden. Met de DBS Digital Exchange, een door de bank gesteunde digitale beurs, kunnen bedrijven en investeerders nu gebruikmaken van een geïntegreerd ecosysteem van oplossingen om het enorme potentieel van particuliere markten en digitale valuta af te tappen.

In tegenstelling tot de meeste digitale beurzen van tegenwoordig, heeft DBS Digital Exchange geen digitale activa. In plaats daarvan worden alle digitale activa bewaard bij DBS Bank, die wereldwijd wordt erkend voor zijn bewaarservices. Om de digitale activa van klanten veilig te houden, heeft DBS Bank DBS Digital Custody geïmplementeerd, een institutionele bewaaroplossing die speciaal is afgestemd op de bewaring van digitale activa.

Er is momenteel niet meer bekend over deze digitale beurs. Waarschijnlijk zullen we daarvoor moeten wachten op een officiële aankondiging.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie