Tim Kamp Tim Kamp
23/04/2024 11:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2024 11:12

Herstel in zicht voor bitcoin gedupeerden Mt. Gox, compensatie nadert

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Herstel in zicht voor bitcoin gedupeerden Mt. Gox, compensatie nadert

Foto: Burdun Iliya/Shutterstock

De beruchte val van de Mt. Gox-cryptobeurs blijft de gemoederen bezighouden in de wereld van crypto. De laatste ontwikkeling komt in de vorm van een plan om bitcoin cash (BCH) terug te betalen aan de slachtoffers van de hack die plaatsvond in 2014. Deze aankondiging komt van de Mt. Gox Trustee, Nobuaki Kobayashi, die het plan indiende bij de rechtbank in Tokio.

Oprichter van crypto-mixer Samourai Wallet vrij op borgtocht
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Mt. Gox-accounts bijgewerkt blijkt uit Redditpost

Mt. Gox was ooit een van de grootste crypto exchanges ter wereld, totdat het in 2014 werd gehackt en bijna 850.000 bitcoins verloor. Destijds vertegenwoordige dat een waarde van ongeveer 450 miljoen dollar. De beurs ging failliet en sindsdien heeft Kobayashi als curator gewerkt aan het afwikkelen van de schulden van Mt. Gox en het terugbetalen van de slachtoffers.

Meerdere mensen die nog geld tegoed hebben van Mt. Gox hebben laten weten dat hun Mt. Gox-claimsaccounts zijn bijgewerkt. Er zijn diverse details verschenen over bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en terugbetaling in fiatgeld. Om die reden denken veel schuldeisers dat de terugbetalingen binnenkort zullen plaatsvinden.

De eerste meldingen verschenen op socialmediaplatform Reddit, wat bekend staat om zijn vele ‘subreddits’ die specifieke onderwerpen of interesses bestrijken. Zo ook een met de naam r/mtgoxinsolvency, duidend op de terugbetalingen van de cryptobeurs Mt. Gox.

Een screenshot, gedeeld door een van de crediteuren op de subreddit, toont een wijziging aan. Er wordt een tabel getoond met informatie over de status van de terugbetalingen. Hierin staan onder andere vermeldingen van de bedragen die al zijn terugbetaald en de bedragen die nog moeten worden terugbetaald.

Advertentie

Nieuwe hoop bij schuldeisers van cryptomiljoenen

Mt. Gox, ook wel Mount Gox genoemd, was ooit een van de meest prominente cryptobeurzen ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 2010 en was gevestigd in Tokio, Japan. Op het hoogtepunt verwerkte het meer dan 70 procrent van alle bitcoin-transacties wereldwijd. Gelukkig wordt nu verder gewerkt aan het terugkeren van de fondsen aan de eigenaren.

Op de subdreddit schreef een schuldeiser het volgende: “Geld ontvangen als USD op een HSBC-valutarekening lijkt op nul kosten”. Daarbij werd toegevoegd dat de betaling meer dan een maand kwam na de eerste tabelupdate op de claimsaccount.

“De tabel was op 15 maart voor het eerst bijgewerkt, toen op 8 april voor de tweede keer, en toen op 18 april toen de BTC-transacties binnenkwam,” meldde de Redditgebruiker.

Dat dit goed nieuws is blijkt uit eerdere berichtgeving, wordt geconcludeerd. Vorig jaar december ontvingen schuldeisers uit Japan hun geld binnen twee weken nadat er een wijziging werd gemaakt op hun claimaccounts. Via Paypal en banken werd het geld gestort, en daar hopen de huidige crediteuren ook op.

 

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie