Redactie Redactie
11/11/2023 18:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 14:56

Hoe kies je de beste crypto exchange? Een vergelijking van populaire platforms

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Chinnapong

Overweeg je in crypto te beleggen? Dan is het kiezen voor een exchange een van de eerste en de belangrijkste stappen die je moet nemen. En dit is zeker geen makkelijke keuze. Er zijn namelijk talloze crypto exchanges.

Exchanges kunnen onderling variëren in bijvoorbeeld aanbod en functionaliteiten, en dit kan allemaal best verwarrend zijn. In dit artikel zetten we een paar crypto exchanges op een rijtje zodat jij kunt bepalen welke exchange het beste bij jouw eisen past.

Welke exchange is perfect voor jou?

De eerste exchange die we bekijken is Coinbase. Deze Amerikaanse exchange is na Binance de allergrootste qua verhandeld volume. Momenteel heeft Coinbase 248 munten in het aanbod. Dit is vrij ruim en voor de beginnende handelaar meer dan genoeg. Het grote nadeel aan Coinbase zijn de hoge commissiekosten die de exchange rekent.

Vervolgens nemen we een kijkje naar Bybit. Dit in Dubai gevestigde platform specialiseert zich in futures en derivaten. Dit zijn bijvoorbeeld hefboomproducten. Voor ervaren handelaren die graag van deze functionaliteiten gebruik maken is Bybit dus een voor de hand liggende keuze. Voor beginnende crypto beleggers zijn er echter betere alternatieven.

Een van deze alternatieven is Binance. Dit is de allergrootste en de bekendste crypto exchange ter wereld. Met een reusachtig aanbod en relatief lage handelskosten is Binance een zeer voor de hand liggende keuze.

Binance heeft echter sinds begin dit jaar veel problemen met autoriteiten. Zo zou de exchange zich niet overal even netjes aan de regels houden. Als gevolg hiervan besloot Binance eerder dit jaar zich uit Nederland terug te trekken. Nederlandse handelaren zullen dus helaas verder moeten kijken. Belgen kunnen gelukkig nog wel gebruikmaken van Binance.

De laatste exchange die we bekijken is Bitget. Deze exchange is niet zo bekend als bijvoorbeeld Binance en Coinbase, maar mag toch echt niet over het hoofd worden gezien. Bitget heeft een gigantisch aanbod van meer dan 500 crypto munten. De handelskosten zijn daarnaast zeer laag. Zo betaal je maar 0,01 procent transactiekosten op al je spot trades.

Copy trading

Een andere zeer interessante optie op Bitget is copy trading. Met deze functionaliteit is het mogelijk om de trades van ervaren handelaren automatisch te kopiëren. Heb je dus weinig ervaring maar wil je toch beleggen als een crypto expert, dan is dit dé manier.

Al met al is het een best duidelijk plaatje: ben je een ervaren handelaar dan is Bybit een prima keuze. Wil je graag crypto kopen en deze simpelweg voor een lange termijn bewaren, dan kun je Coinbase overwegen. Wil je echter een interessante mix van functionaliteiten en tegelijkertijd een ruim aanbod en lage handelskosten, dan is Bitget misschien wel de exchange voor jou.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
betalen_en_handelen_in_gulden_en_bitcoin_gebruik_nocks
Handelen in Gulden en Bitcoin met het Nederlandse Nocks Trade
SATOS_verzint_oplossing_advertentieverbod_google_en_facebook
Spot een fiets, krijg bitcoins voor niets!
Advertisement