Rico Engelbarts
26/08/2018 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 10:47

Hoeveel zin heeft herziening afgekeurde Bitcoin-ETF’s door SEC?

Nieuws
hoeveel_zin_heeft_herziening_afgekeurde_Bitcoin-ETFs_door_SEC

Waar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eerder deze week nog aankondigde dat het de voorgestelde Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds) van Direxion, ProShares en GraniteShare af had gewezen, werd niet veel later bekend dat de commissie die beslissing zal heroverwegen.
Hoewel er veelal positief gereageerd werd op de beslissing van de SEC om nog een tweede keer naar de ETF-voorstellen te kijken, waarschuwde Jake Chervinsky, een advocaat die optreedt bij strafrechtelijke onderzoeken van de Amerikaans overheid, niet te vroeg te juichen. Hij gaf aan dat het slechts één SEC-commissielid vergt om een herziening aan te vragen, in dit geval Hester Peirce, die eerder al aangaf het niet eens te zijn met de afwijzing van de Bitcoin-ETF van de Winklevoss-tweeling, maar dat dit weinig effect zal hebben op het besluit van SEC. Op twitter zei Chervinsky het volgende:

Maak je geen illusies, mensen. Volgens regel 431 van de praktijkregels van de SEC, is er slechts één commissielid nodig om zo’n herziening aan te vragen. Het siert @HesterPierce dat ze verzet biedt, maar men moet niet verwachten dat de beslissing teruggedraaid zal worden.


Volgens Chervinsky is de aangevraagde herziening van de recentelijk afgewezen ETF’s slechts van methodische aard, en zal de uitkomst van de heroverweging tot dezelfde conclusie leiden als die de SEC op 23 augustus uitsprak. Toen zei de commissie dat de ETF-voorstellen niet in overeenstemming waren met de vereisten van de Securities Exchange Act (Sectie 6(b)(5)): het voorkomen van frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken.
Tevens benadrukte de SEC dat de Amerikaanse Bitcoin-futuresmarkt niet groot en “volwassen” genoeg is voor dergelijke ETF’s. In tegenstelling tot Bitcoin-ETF’s van VanEck & SolidX Bitcoin Trust, waarover de SEC haar beslissing uitstelde tot september en dat tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk opnieuw zal doen, waren de van de week afgekeurde ETF-voorstellen gebaseerd op derivaten. Juist vanwege de beperkte grootte van de Bitcoin-futuresmarkt, zullen de op derivaten gebaseerde Bitcoin-ETF’s niet worden goedgekeurd door de SEC, zolang de futuresmarkt geen verbeteringen of groei meemaakt op de korte termijn. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Advertentie