Rico Engelbarts
24/08/2018 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2018 17:15

SEC gaat eigen Bitcoin-ETF afkeuringen herevalueren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
SEC_gaat_eigen_bitcoin_ETF_afkeuringen_herevalueren

Foto: Tada Images/Shutterstock

Op 23 augustus had de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opnieuw een aantal Bitcoin-ETF’s (Exchange-traded Fund) laten sneuvelen.
De SEC blijft terughoudend als het aankomt op de goedkeuring van een Bitcoin-ETF vanwege gevoeligheid van fraude en prijsmanipulatie. Toch blijkt nu dat de commissie, geleid door voorzitter Jay Clayton, deze beslissingen wil herzien. De beslissingen waren namelijk gemaakt door het personeel namens de commissie.
Hester Peirce, commissaris bij de SEC, legt uit dat het delegeren van zulke beslissingen aan het personeel de gewoonlijke gang van zaken is, maar dat zij zulke beslissingen achteraf kunnen herzien.


Peirce gaf al eerder aan het niet eens te zijn met de afkeuring van de Bitcoin-ETF van de Winklevoss-tweeling. De commissaris heeft een brief gestuurd aan de New York Stock Exchange (NYSE) waarin zij zegt dat de voorzitter en de commissarissen van de SEC persoonlijk de ETF-aanvragen van 22 augustus zullen herzien om te kijken of het personeel van de SEC juist heeft geoordeeld. In de brief staat niet hoe lang zij de tijd hiervoor zullen nemen.
Ondertussen wacht de markt af op de beslissingen van de SEC over de VanEck & SolidX ETF die uitgesteld is tot september. Echter lijkt het erop dat deze beslissing naar 2019 uitgesteld gaat worden.
De Bitcoin-koers daalde op 23 augustus iets nadat de afkeuringen van de ETF’s werden bekendgemaakt. Toch zei Crypto-expert Andreas Antonopoulos recentelijk dat hij een Bitcoin-ETF een verschrikkelijk idee vindt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie