SEC_gaat_eigen_bitcoin_ETF_afkeuringen_herevalueren

SEC gaat eigen Bitcoin-ETF afkeuringen herevalueren

1

Op 23 augustus had de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opnieuw een aantal Bitcoin-ETF’s (Exchange-traded Fund) laten sneuvelen.

De SEC blijft terughoudend als het aankomt op de goedkeuring van een Bitcoin-ETF vanwege gevoeligheid van fraude en prijsmanipulatie. Toch blijkt nu dat de commissie, geleid door voorzitter Jay Clayton, deze beslissingen wil herzien. De beslissingen waren namelijk gemaakt door het personeel namens de commissie.

Hester Peirce, commissaris bij de SEC, legt uit dat het delegeren van zulke beslissingen aan het personeel de gewoonlijke gang van zaken is, maar dat zij zulke beslissingen achteraf kunnen herzien.

Peirce gaf al eerder aan het niet eens te zijn met de afkeuring van de Bitcoin-ETF van de Winklevoss-tweeling. De commissaris heeft een brief gestuurd aan de New York Stock Exchange (NYSE) waarin zij zegt dat de voorzitter en de commissarissen van de SEC persoonlijk de ETF-aanvragen van 22 augustus zullen herzien om te kijken of het personeel van de SEC juist heeft geoordeeld. In de brief staat niet hoe lang zij de tijd hiervoor zullen nemen.

Ondertussen wacht de markt af op de beslissingen van de SEC over de VanEck & SolidX ETF die uitgesteld is tot september. Echter lijkt het erop dat deze beslissing naar 2019 uitgesteld gaat worden.

De Bitcoin-koers daalde op 23 augustus iets nadat de afkeuringen van de ETF’s werden bekendgemaakt. Toch zei Crypto-expert Andreas Antonopoulos recentelijk dat hij een Bitcoin-ETF een verschrikkelijk idee vindt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws