Rico Engelbarts
24/08/2018 05:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:28

Markt daalt iets na nieuws afgekeurde Bitcoin-ETF’s

Nieuws
markt_daalt_iets_na_afkeuring_Bitcoin_ETFs

Nadat de prijs van Bitcoin (BTC) in de vroege uurtjes van woensdag 22 augustus nog een piek bereikte van boven de $6.800, kelderde de waarde naar een dieptepunt van net boven de $6.300, vrijwel onmiddellijk nadat het (te verwachten) nieuws uitkwam dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opnieuw een aantal Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds) afgekeurd heeft. De BTC-prijs herstelde zicht op 23 augustus echter snel tot rond de $6.450 en heeft dat niveau gedurende die dag weten vast te houden.
markt_daalt_iets_na_afkeuring_Bitcoin_ETFs_grafiek
Hoewel het nieuws van de afgekeurde Bitcoin-ETF’s niet als een verrassing gekomen zou moeten zijn, leidde het er kennelijk wel toe dat Bitcoin in de afgelopen 24 uur daalde met meer dan 3% en trok daarbij ook andere cryptocurrencies en tokens met zich mee: Ethereum (ETH) staat op het moment van schrijven, over de afgelopen 24 uur gezien en volgens gegevens van CoinMarketCap, op een verlies van 4,6% en andere altcoins zoals Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS) en Litecoin (LTC), leden verliezen van respectievelijk 5,1%, 5,7%, 5,6% en 4,2%.
Bitcoin heeft in de maand augustus tot nu toe het hoogste niveau van stabiliteit vertoont sinds 14 maanden en heeft zich sinds woensdag 8 augustus, toen het onder de $7.000 zakte, eveneens ten gevolge van nieuws van de SEC, een relatief stabiele periode rond de $6.500 meegemaakt. Hoewel de BTC-prijs nog altijd volatiel is in de regio van $6.000 handhaaft het wel stabiliteit in het bereik van $6.000 en $6.500.
Het onmiddellijke herstel van BTC na de afkeuring van aantal Bitcoin-ETF’s door de SEC, was een positief teken van marktstabiliteit en bewustzijn, aangezien de meeste beleggers er al vanuit gingen dat de betreffende ETF’s niet goedgekeurd zouden worden. Structureel en begripsmatig gezien verschillen de op 22 augustus afgekeurde ETF’s ook van de door de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en VanEck & SolidX Bitcoin Trust voorgestelde ETF’s. Die hebben volgens velen veel meer kans van slagen vanwege de jarenlange staat van dienst van zowel de CBOE en VanEck, alsmede door de structuur van die ETF’s, die zijn uitgerust met verzekeringen, toezicht op transacties en een transparant prijsvormingssysteem.
Zoals Arthur Hayes, CEO van BitMEX, eerder al aangaf, is het mogelijk dat Bitcoin eerst een bodem in de regio van $5.000 moet vinden, voordat een nieuwe rally begonnen kan worden. Maar of dat nou rond de $5.000 of $6.000 maakt volgens investeerders zoals Hayes niet heel veel uit, zolang Bitcoin maar een periode van stabiliteit kan laten zien, voordat het een rally op de middellange termijn begint.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie