Erik Juffermans Erik Juffermans
30/10/2023 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2023 14:57

LastPass hack dreunt voort: weer miljoenen aan crypto gestolen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
LastPass hack dreunt voort: weer miljoenen aan crypto gestolen

Foto: Koshiro K/Shutterstock

In augustus vorig jaar werd LastPass gehackt, een online wachtwoordbeheerder. Hoewel de hack al meer dan een jaar geleden plaatsvond, is de ellende nog niet voorbij. Op 25 oktober werd namelijk $4,4 miljoen aan crypto gestolen. De getroffen wallets zijn vrijwel allemaal van LastPass gebruikers.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

$4,4 miljoen aan crypto gestolen

Dit bevestigde crypto detective ZachXBT op 27 oktober. Hij werkt samen met Taylor Monahan van crypto wallet ontwikkelaar MetaMask in het onderzoek. In totaal werden 80 wallets, verdeeld over meer dan 25 slachtoffers, gehackt.

“Vrijwel alle slachtoffers zijn LastPass gebruikers en/of hebben bevestigd hun [crypto wallet] private keys in LastPass te hebben bewaard,” aldus Monahan.

ZachXBT roept mensen die hun private keys ooit in LastPass hebben opgeslagen om zo snel mogelijk hun cryptovaluta in veiligheid te brengen.

In december vorig jaar maakte LastPass bekend gehackt te zijn. Afgelopen september kwam naar buiten dat er al $35 miljoen aan crypto was buitgemaakt als gevolg van de LastPass hack. Daar komt nu dus nog eens $4,4 miljoen bovenop.

Wees alert!

De veiligheid van je crypto is wellicht de hoogste prioriteit als gebruiker. Blijkbaar is het bewaren van private keys op online bewaardiensten geen goed idee. Hackers worden steeds slimmer en zulke cruciale data blijkt simpelweg niet veilig te zijn op het internet.

Bewaar de wachtwoorden van je wallets altijd op een veilige manier. Veilige voorbeelden van het bewaren van je private keys zijn onder andere hardware wallets. Hierbij moet je fysieke toegang hebben tot je wallet voordat je je crypto kunt verplaatsen. 

Een andere, maar klassieke manier om je kostbare informatie te bewaren is een paper wallet. Dit houdt in dat je je private key uitprint of op een stuk papier schrijft en deze vervolgens op een veilige plek bewaart. 

Desnoods kun je meerdere kopieën bewaren op verschillende locaties of in handen van vertrouwenspersonen. Ook kun je je paper wallet opsplitsen en bewaren op verschillende locaties.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie