Simon Bosch Simon Bosch
18/05/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2022 16:15

LiteBit lanceert early access voor uitgebreide exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Historisch: Ethereum beursfondsen debuteren, maar volume ontgoochelt

Foto: thinkhubstudio/Shutterstock

LiteBit heeft onthuld dat het early access-toegang biedt voor een vernieuwd, uitgebreid handelsplatform voor cryptocurrencies. De Nederlandse cryptobroker is al langer actief, maar tot nu toe bleef het platform beperkt tot een relatief simpele gebruikersinterface. Je kon alleen direct tokens kopen, maar het lijkt erop dat daar nu verandering in gaat komen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Vernieuwd crypto platform

Het bedrijf verklaart een nieuw platform uit te rollen dat van wereldklasse is. Handelen kan met fees van 0,25% of zelfs minder, je bent niet meer beperkt tot market orders en je kunt zelfs swaps uitvoeren tussen verschillende tokens. Met laatstgenoemde kun je bijvoorbeeld bitcoin (BTC) direct verkopen voor ethereum (ETH) in plaats van dat je eerst moet verkopen voor euro’s, dollars of stablecoins.

Welke verschillende ordertypen er allemaal ondersteund zullen worden, is nog niet bekend, maar vermoedelijk zijn bijvoorbeeld limietorders ook mogelijk. Hoogstwaarschijnlijk heb je dus ook toegang tot een uitgebreide grafiek, zodat je technische analyse kunt doen op hetzelfde platform. Momenteel kun je op LiteBit alleen een lijngrafiek met bepaalde lengtes en een prijsindicatie gebruiken.

Er is nog een hoop onduidelijk. We weten nog niet hoe het platform eruit komt te zien en of het inderdaad volledig vernieuwd wordt en dus ook uitgebreider zal worden. Wel kun je via LiteBit op de hoogte gehouden worden, en de early access-periode is al begonnen.

Advertentie

Oudgediende crypto exchange

LiteBit is een Nederlandse crypto exchange voor digitale activa en bestaat al sinds 2013. Op het moment kun je er 78 tokens van allerlei soorten en maten kopen. Volgens CoinMarketCap is het dagelijkse handelsvolume op dit moment zo’n 900.000 euro, of 32 BTC.

Het bedrijf zegt de ambitie te hebben om de grootste van Europa te worden. Het staat officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB) en bij Franse regulatoren, en er wordt gewerkt aan registratie in Duitsland en Oostenrijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie