Bram Ooijen Bram Ooijen
07/04/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2023 13:00

Mainstream media willen openbaring gegevens FTX gebruikers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Gevallen crypto beurs FTX krijgt donatie aan museum terug

Foto: Shutterstock/rafapress

Er zijn een aantal mainstream media, waaronder Bloomberg en Financial Times, die aandringen op het openbaar maken van de persoonlijke gegevens van de niet-Amerikaanse FTX-gebruikers, net zoals is gebeurd bij Celsius. Deze gebruikers zijn schuldeisers in de zaak. Deze grote mediabedrijven hebben namelijk bezwaar gemaakt tegen de pogingen om de gegevens van niet-Amerikaanse klanten van de failliete crypto exchange geheim te houden bij de procedure van het faillissement.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Mediabedrijven maken bezwaar tegen achterhouden namen FTX-klanten

In een aanvraag op 4 april hebben de mediabedrijven Bloomberg, Financial Times, The New York Times en The Wall Street Journal samen bezwaar gemaakt tegen het achterhouden van de namen van de FTX-klanten. Het hoofdargument van dit bezwaar is dat de pers en het publiek “een vermoedelijk recht op toegang tot faillissementsdossiers” hebben. De debiteuren van FTX pleiten ervoor dat de namen van de klanten worden weggelaten en hebben dit in de praktijk ook gedaan.

Het Ad Hoc Committee of Non-US Constumers van FTX heeft in een document van 28 december gezegd dat het openbaar maken van de namen en privégegevens van niet-Amerikaanse klanten zorgt voor kwetsbaarheid van de klanten op het gebied van identiteitsfraude en gerichte cyberaanvallen.

Advertentie

Weglakken is niet te rechtvaardigen

De grote mediabedrijven zijn het hier niet mee eens. Zij stellen dat het weglakken van de namen van de schuldeisers bij een faillissement niet te rechtvaardigen is, anders zou het wel bij elk faillissement onderdeel van de routine zijn. Ook vinden zij dat de openbaarheid van het grootste belang is, omdat er een grote publieke belangstelling is voor de benadering van het Amerikaanse rechtssysteem over de ongereguleerde cryptocurrency markt. Zij voegen eraan toe:

“Het verzwijgen van de namen van de schuldeisers van FTX heeft de verslaggeving over en de analyse van deze procedure aanzienlijk belemmerd, waardoor het publiek – en ook de schuldeisers – grotendeels in onduidelijkheid leven over de handhaving van de faillissementswetgeving van cryptocurrency ondernemingen in de Verenigde Staten.”

Als reactie op het document van 28 december besloot de rechter John Dorsey op 11 januari om de persoonsgegevens van de schuldeisers nog eens drie maanden weg te laten. Zijn reden van dit besluit was dat de vertrouwelijke informatie de schuldeisers in gevaar kon brengen.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Van jongs af aan is Bram gefascineerd door de manier waarop technologie onze wereld verandert en de mogelijkheden die het biedt om ons leven te verbeteren. In het bijzonder is hij geïntrigeerd door de opkomst van cryptocurrency en de blockchain-technologie.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie