Bram Ooijen Bram Ooijen
07/04/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2023 13:00

Mainstream media willen openbaring gegevens FTX gebruikers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Gevallen crypto beurs FTX krijgt donatie aan museum terug

Foto: Shutterstock/rafapress

Er zijn een aantal mainstream media, waaronder Bloomberg en Financial Times, die aandringen op het openbaar maken van de persoonlijke gegevens van de niet-Amerikaanse FTX-gebruikers, net zoals is gebeurd bij Celsius. Deze gebruikers zijn schuldeisers in de zaak. Deze grote mediabedrijven hebben namelijk bezwaar gemaakt tegen de pogingen om de gegevens van niet-Amerikaanse klanten van de failliete crypto exchange geheim te houden bij de procedure van het faillissement.

Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact

Mediabedrijven maken bezwaar tegen achterhouden namen FTX-klanten

In een aanvraag op 4 april hebben de mediabedrijven Bloomberg, Financial Times, The New York Times en The Wall Street Journal samen bezwaar gemaakt tegen het achterhouden van de namen van de FTX-klanten. Het hoofdargument van dit bezwaar is dat de pers en het publiek “een vermoedelijk recht op toegang tot faillissementsdossiers” hebben. De debiteuren van FTX pleiten ervoor dat de namen van de klanten worden weggelaten en hebben dit in de praktijk ook gedaan.

Het Ad Hoc Committee of Non-US Constumers van FTX heeft in een document van 28 december gezegd dat het openbaar maken van de namen en privégegevens van niet-Amerikaanse klanten zorgt voor kwetsbaarheid van de klanten op het gebied van identiteitsfraude en gerichte cyberaanvallen.

Advertentie

Weglakken is niet te rechtvaardigen

De grote mediabedrijven zijn het hier niet mee eens. Zij stellen dat het weglakken van de namen van de schuldeisers bij een faillissement niet te rechtvaardigen is, anders zou het wel bij elk faillissement onderdeel van de routine zijn. Ook vinden zij dat de openbaarheid van het grootste belang is, omdat er een grote publieke belangstelling is voor de benadering van het Amerikaanse rechtssysteem over de ongereguleerde cryptocurrency markt. Zij voegen eraan toe:

“Het verzwijgen van de namen van de schuldeisers van FTX heeft de verslaggeving over en de analyse van deze procedure aanzienlijk belemmerd, waardoor het publiek – en ook de schuldeisers – grotendeels in onduidelijkheid leven over de handhaving van de faillissementswetgeving van cryptocurrency ondernemingen in de Verenigde Staten.”

Als reactie op het document van 28 december besloot de rechter John Dorsey op 11 januari om de persoonsgegevens van de schuldeisers nog eens drie maanden weg te laten. Zijn reden van dit besluit was dat de vertrouwelijke informatie de schuldeisers in gevaar kon brengen.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Bram Ooijen is een enthousiast oud-schrijver van Crypto Insiders en heeft een diepgaande interesse in de invloed van technologie op onze samenleving. Hij is vooral gefascineerd door cryptocurrency en blockchain-technologie. Bram richtte zich in zijn artikelen op financieel nieuws, crypto nieuws, wallets en exchanges, en overheid en regulatie. Momenteel studeert hij geneeskunde.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie