Timo Bult Timo Bult
14/03/2019 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2019 13:30

Na XRP voegt Coinbase Pro nu ook Stellar Lumens (XLM) toe aan platform!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
na_XRP_voegt_coinbase_pro_nu_ook_stellar_lumens_XLM_toe_aan_platform

Het professionele handelsplatform Coinbase Pro kondigde op 13 maart in een blogpost aan dat het Stellar Lumens (XLM) toe gaat voegen op het platform. XLM zal uiteindelijk tegen de Amerikaanse dollar, euro en bitcoin (BTC) genoteerd gaan worden op het platform.
Coinbase Pro is onderdeel van Coinbase, en is een exchange die gericht is op professionele beleggers. Het is gebruikelijk dat Coinbase een nieuwe cryptocurrency eerst op haar professionele platform noteert, en deze vervolgens ook op de Coinbase cryptocurrency exchange noteert.
Coinbase Pro voegde eind februari ook al Ripple’s cryptocurrency XRP toe aan het platform. Naast XLM en XRP zijn ook Ethereum Classic (ETC), Basic Attention Token (BAT) en de privacy crypto Zcash (ZEC) te verhandelen op Coinbase Pro.
Net als toen Coinbase XRP toevoegde, zal XLM stapsgewijs worden toegevoegd aan Coinbase Pro. Eerst zullen alleen inkomende transacties mogelijk zijn, daarna start de “post-only” fase waarin beleggers alleen limit orders kunnen plaatsen. Vervolgens start de “limit-only” fase, wat betekent dat de limit orders die in de vorige fase geplaatst konden worden, nu gematcht worden. Marktorders zijn in deze fase nog niet mogelijk.
Pas nadat al deze fases goed zijn verlopen zal de handel in XLM volledig worden opengesteld. Coinbase zal in een aparte blogpost bekend maken of en wanneer XLM aan Coinbase wordt toegevoegd zodat ook retailbeleggers kunnen gaan handelen in Stellar Lumens.
Stellar is op een aantal vlakken te vergelijken met Ripple. Beiden zijn gedecentraliseerde betalingsnetwerken waarop gebruikers, zoals banken, bedrijven maar ook personen, snel en goedkoop geld kunnen versturen. Mede door het nieuws steeg de waarde van XLM met 6,67% waarmee het nu $0,11 waard is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie