Kevin Schijven Kevin Schijven
19/10/2020 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2020 18:30

Nederlandse bitcoin (BTC) broker BTC Direct haalt $11 miljoen op in financieringsronde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse bitcoin (BTC) broker BTC Direct haalt $11 miljoen op in financieringsronde

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

BTC Direct, een Nederlandse cryptocurrency-exchange, heeft €11 miljoen opgehaald in een eerste financieringsronde. Dat kondigt de Nederlandse bitcoin (BTC) broker op 16 oktober aan:


BTC Direct meldt dat dit de eerste externe financiële injectie is dat het bedrijf heeft ontvangen, en dat het volledige bedrag is opgehaald bij particuliere investeerders. BTC Direct meldt dat de financiering bedoeld is om het bedrijf op te schalen om zodoende de Europese crypto markt beter te bedienen.
BTC Direct was in het voorjaar van 2013 gestart. Mike Hutting, CEO van BTC Direct, zegt dat hij trots is op de groei van het bedrijf:

De markt verandert voortdurend en we hebben het gevoel dat we goed begrijpen waar de markt naartoe gaat. Daarom hebben we verschillende diensten en producten ontwikkeld. Met onze producten ondersteunen wij het hele crypto-ecosysteem de komende jaren.

Met de financiële ondersteuning wil BTC Direct het huidige team van 50 werknemers uitbreiden naar een verdubbeling in de komende anderhalf jaar. Eerder dit jaar werd in Nederland strenge regelgeving ingevoerd voor crypto bedrijven. Hutting meldt dat BTC Direct momenteel druk bezig is om aan alle verplichtingen te voldoen.
Davy Stevens, medeoprichter van BTC Direct, meldt dat het bedrijf momenteel een Private Trading Desk aan het uitrollen is voor vermogende particulieren, bedrijven en investeringsfondsen. Tevens zegt Stevens dat met deze financiering het bedrijf zich klaar maakt voor een zogeheten bull run:

De timing van deze financieringsronde is goed, aangezien we ons voorbereiden op wat lijkt, een volatiele periode voor alle verhandelbare activa. Cryptocurrencies winnen met de dag aan momentum. Zeker nu duidelijk wordt dat bitcoin bevestigd wordt als niet-gecorreleerd activum, dat immuun is voor het drukken van geld door centrale banken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie