Timo Bult Timo Bult
14/06/2022 13:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2022 13:24

Nog Meer Angst: Bitcoin Exchanges VS Krijgen Brief van SEC

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nog Meer Angst: Bitcoin Exchanges VS Krijgen Brief van SEC

Foto: K.unshu / Shutterstock.com

De cryptomarkt krijgt het zwaar te verduren. En daarbovenop komt nu ook nog negatief crypto nieuws uit de Verenigde Staten. Daar zou de Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk brieven hebben verstuurd naar verschillende crypto exchanges omtrent insider trading.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto exchanges in de VS de klos?

Het nieuws kwam vanochtend naar buiten via een tweet van Eleanor Terrett van Fox Business. Volgens haar heeft de Amerikaanse toezichthouder brieven naar cryptocurrency exchanges gestuurd. In de brief vraagt het om opheldering over mogelijke insider trading.

“SCOOP: Bronnen uit de sector met kennis van zaken vertellen me dat de SEC brieven heeft gestuurd naar verschillende crypto exchanges met vragen over een gebrek aan het voorkomen van insider trading.”

Insider trading is het handelen met voorkennis. Binnen traditionele bedrijven kan dit bijvoorbeeld zijn het verkopen van aandelen nadat een insider te weten is gekomen dat de winsten dit jaar tegenvallen. Binnen een crypto exchange, zoals Coinbase, kunnen insiders bijvoorbeeld een crypto kopen zodra zij weten dat deze binnenkort op het platform genoteerd zal worden.

Advertentie

Binance kreeg al te maken met tegenwind vanuit de SEC

Vorige week was al te lezen dat ’s werelds grootste crypto exchange op basis van handelsvolume, Binance, bericht ontving van de SEC. Het ging hier toen echter niet om insider trading maar om het vraagstuk of Binance coin (BNB) een effect is.

En dat doet menig crypto fanaat natuurlijk een belletje rinkelen. Ripple (XRP) werd eerder aangeklaagd door de SEC omdat de toezichthouder vindt dat XRP een effect is. Ripple zit nog steeds in deze XRP rechtszaak verwikkeld en de gehele cryptomarkt houdt deze historische zaak goed in de gaten.

Of de situatie omtrent crypto exchanges enig effect heeft op de koersen is natuurlijk lastig te bepalen. Bitcoin (BTC) en vrijwel alle altcoins zitten namelijk al lange tijd in een neerwaartse trend. Wel is het natuurlijk wat betreft angst weer extra olie op het vuur.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie