NYSE_cryptocurrency_platform_bakkt_rond_haar_eerste_overname_af

NYSE’s cryptocurrency platform Bakkt rond haar eerste overname af

9

Bakkt, het langverwachte digitale activa-platform dat wordt beheerd door de Intercontinental Exchange (ICE), heeft haar eerste overname afgerond. Dit liet het bedrijf weten in een tweet van 8 februari.

“Met de afronding onze transactie met Rosenthal Collins Group verwelkomen we geweldige nieuwe teamleden bij Bakkt”, aldus de verklaring. 

RCG’s opmerkelijke erfgoed, cultuur en expertise zullen ons helpen een vertrouwde institutionele infrastructuur voor digitale assets uit te bouwen.

Bakkt had al midden januari aangekondigd dat het van plan was activa van de Rosenthal Collins Group (RCG) over te nemen. Zoals de CEO van het bedrijf, Kelly Loeffler, toentertijd uitlegde betekent de overname dat het bedrijf haar activiteiten enige tijd vertraagt. Dit ​​in afwachting van goedkeuring door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor de lancering van gereguleerde handel in cryptocurrency-markten.

Loeffler voegde ook toe dat de overname Bakkt’s risicobeheer en treasury-activiteiten zou uitbreiden door het toevoegen van nieuwe systemen en expertise. Tevens zal het kunnen bijdragen aan Bakkt’s Antiwitwas- (AML) en Know-Your-Customer-beleid (KYC).

Op donderdag 7 februari publiceerde ICE, de moedermaatschappij van de New York Stock Exchange, haar resultaten voor Q4 2018. Tijdens de earnings-call benoemde ICE CFO Scott Hill ook specifiek Bakkt; de CFO liet hierbij weten dat de investering in het bedrijf zo’n “$20 miljoen tot $25 miljoen aan kosten zal genereren op basis van de prestaties in het eerste kwartaal.” Later in de call noemde ICE’s voorzitter en CEO, Jeff Sprecher, Bakkt een “moonshot bet”.

Satos

9/10

€10.656,50 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.621,30 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.520,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.626,10 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.734,90 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.883,30 Kopen
Laatste nieuws