Rico Engelbarts
03/06/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2019 17:20

OKEx gelooft dat crypto de toekomst is voor armere landen en lanceert eigen stablecoin

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
okex_gelooft_Dat_crypto_de_toekomst_is_voor_armere_landen_en_lanceert_stablecoin

Volgens cryptocurrency exchange OKEx is cryptocurrency de toekomst voor vooral armere landen. De onderliggende technologie lost volgens de exchange veel problemen op waar mensen zonder een bankrekening vaak tegenaan lopen. Om de mogelijkheden van crypto nog verder te verbreden lanceert OKEx een eigen stablecoin.
In 2017 hadden zo’n 1,7 miljard mensen wereldwijd geen bankrekening. Daarnaast is het met de bestaande financiële infrastructuur vaak lastig voor bijvoorbeeld migranten om geld terug naar hun familie te sturen. De kosten voor internationale transacties zijn hoog en de wachttijden lang.
Cryptocurrency en blockchain bieden hier volgens OKEx de oplossing voor. Met cryptocurrencies is het mogelijk om vrijwel direct waarde te versturen via de blockchain. Dit kan tegen zeer lage kosten en is snel. Het is daardoor volgens de exchange de toekomst voor deze armere landen waar bijvoorbeeld ook de inflatie vaak hoog is.
Aangezien de volatiliteit van populaire cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) vaak erg hoog is introduceert OKEx nu een eigen stablecoin. Een stablecoin is een cryptocurrency waarvan de waarde aan een fiat-valuta is gelinkt, in dit geval de dollar. Dit betekent dat 1 token van OKEx’ nieuwe stablecoin, USDK genaamd, 1 dollar waard is.
Dit maakt het doen van transacties tussen verschillende landen met cryptocurrency een stuk veiliger aangezien de waarde van de cryptocurrency niet zal veranderen in de tussentijd.
De stablecoin werd ontwikkeld door OKLink, een zusterbedrijf van OKEx, en Prime Trust. Dit laatste bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het bieden van blockchain- en crypto-services zoals custody en anti money-laundering (AML) compliance services.


Met de lancering van de stablecoin voegt OKEx zich bij andere cryptocurrency exchanges zoals Gemini met GUSD en Circle met USD Coin (USDC). De stablecoin zal beschikbaar zijn tegen een groot aantal andere crypto-valuta. Dit zijn onder andere de volgende paren: BTC/USDK, LTC/USDK en ETH/USDK.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie