Tim Kamp Tim Kamp
05/01/2024 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 17:11

Oprichter crypto beurs gearresteerd: $25,7 miljoen weggesluisd

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Oprichter crypto beurs gearresteerd: $25,7 miljoen weggesluisd

Foto: JENG BO YUAN/Shutterstock

De oprichter van de Taiwanese cryptobeurs ACE is gearresteerd op beschuldiging van fraude. Volgens lokale media heeft David Pan van ACE samen met 13 anderen fraude ter waarde van $25,7 miljoen gepleegd.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Inval op hoofdkantoor cryptobeurs

Volgens rapporten werd de oprichter van ACE door de Taiwanese autoriteiten gearresteerd op verdenking van fraude. De arrestaties werden uitgevoerd na een grootschalig onderzoek van de Taiwanese politie. De beschuldigingen tegen de oprichter zijn ernstig en werpen een schaduw over de integriteit van ACE, een platform dat bekend staat om zijn rol in de Aziatische wereld van crypto.

Niet alleen oprichter David Pan is opgepakt. Hij en 13 andere verdachten zouden betrokken zijn bij ¥200 miljoen ($25,7 miljoen) aan illegale winsten. De arrestatie vond plaats tijdens een politie-inval op het hoofdkantoor van ACE. Naast het beheerde geld van de 14 verdachten werd ook ongeveer $35 miljoen aan crypto-activa van het bedrijf in beslag genomen door de autoriteiten.

Pan en zijn compagnon Lin worden ervan beschuldigd gedurende drie jaar samen te werken. In deze periode maakten ze gebruik van valse advertenties op sociale media om investeerders te lokken en hen aan te zetten tot het investeren in waardeloze cryptocurrencies. Hieronder was MOCT de grootste boosdoener.

Advertentie

Beslagname van enkele cryptomiljoenen

Bij de woning van Lin werd volgens het verslag NT$111,52 miljoen ($3,6 miljoen) aan contant geld in beslag genomen. Pan had een vergelijkbaar bedrag in illegaal bezit, verspreid door zijn woning.

Een woordvoerder van ACE Exchange informeerde dat de gearresteerde verdachten geen werknemers van ACE zijn. De woordvoerder voegde eraan toe dat hoewel Pan het bedrijf heeft opgericht, hij in 2022 is gestopt met dagelijkse operationele betrokkenheid. ACE Exchange werkt momenteel samen met het politieonderzoek als getuige.

Naar aanleiding van het nieuws heeft ACE naar verluid besloten om alle handel in MOCT-munt te stoppen net 8 januari. De woordvoerder meldde dat veel eigenaren van de munt deze al hadden ingewisseld voor kortingsbonnen en hotelaccommodaties.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie