Kevin Schijven Kevin Schijven
20/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2019 10:45

Persoonlijke gegevens van 1,4 miljoen gebruikers cryptocurrency-wallet GateHub uitgelekt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Persoonlijke gegevens van 1,4 miljoen gebruikers cryptocurrency-wallet GateHub uitgelekt

Persoonlijke gegevens van zo’n 2,2 miljoen mensen, waaronder hun wachtwoorden, zijn uitgelekt van twee verschillende websites. Dat meldt Ars Technica op 19 november.
De uitgelekte persoonlijke gegevens van 1,4 miljoen mensen zijn afkomstig van GateHub, een cryptocurrency-wallet (portefeuille) dienst en de overige 800.000 zijn afkomstig van EpicBot, een website voor een ‘bot’ voor het computerspel RuneScape.
Troy Hunt, beveiligingsonderzoeker van de website “Have I Been Pwned?,” bevestigde de datalek door samples van beide databases te vergelijken en de data te verifiëren. Niet alleen wachtwoorden zouden uitgelekt zijn, maar ook e-mailadressen, IP-adressen, keys voor dubbele authenticatie, ezelsbrug zinnetjes en wallet hashes.
De inbreuk zou plaatsgevonden hebben in oktober. Een gebruiker van GateHub, Aashish Koirala, meldde al op 14 november dat zijn persoonlijke gegevens op het darkweb stonden:


Gebruikers van GateHub waren al het doelwit van een phishing scam eerder dit jaar waarbij klanten e-mails ontvingen die leken alsof ze van GateHub zelf afkomstig waren. Tevens werd GateHub al eerder dit jaar gehackt: In juni hebben hackers $10 miljoen gestolen uit 100 XRP (XRP) Ledger wallets.


Van de zomer waren persoonlijke gegevens gelekt uit Know Your Customer (KYC) data van cryptocurrency-exchange Binance. Eind augustus kondigde de exchange aan dat het slachtoffers van de lek zal compenseren met levenslange VIP-lidmaatschappen. Vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat de datalek het bedrijf zijn plek in de top 10 exchanges kostte volgens CryptoCompare.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie