Kevin Schijven Kevin Schijven
25/08/2019 15:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:45

Binance compenseert slachtoffers van KYC-lek met VIP-lidmaatschap

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptocurrency exchange Binance schrapt ‘leveraged tokens’, veroorzaakt verwarring bij gebruikers

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Cryptocurrency exchange Binance kondigt aan dat het levenslange VIP-lidmaatschappen biedt aan klanten die slachtoffer zijn geweest van het recente Know Your Customer (KYC) datalek. Dat blijkt uit een blogpost geplaatst op 23 augustus.
crypto_insiders_telegram_banner


Op 7 augustus kwam naar buiten dat vertrouwelijke KYC-persoonsgegevens van klanten, voornamelijk foto’s, van Binance gelekt waren. Binance gaf destijds aan dat de foto’s overeenkomen met foto’s die gedeeld waren met een derde partij en dat de foto’s een bepaald watermerk missen. Dat bevestigt de exchange nu opnieuw:

Uit de laatste gegevens van dit onderzoek blijkt dat sommige van de gelekte afbeeldingen overlappen met afbeeldingen die zijn verwerkt door een externe leverancier, die Binance tussen begin december 2017 en eind februari 2018 een paar keer heeft gecontracteerd.

Tijdens onze beoordeling van de gelekte afbeeldingen waren er meerdere gefotoshopte of anderszins gewijzigde afbeeldingen die niet overeenkomen met de KYC-afbeeldingen in onze database […]. Bovendien is elk beeld dat via Binance wordt verwerkt voor KYC-doeleinden bewerkt met een verborgen digitaal watermerk, dat opvallend afwezig was in alle gelekte beelden.

Binance wil klanten die slachtoffer zijn geweest compenseren met een levenslang VIP-lidmaatschap:

Als onderdeel van onze service en toewijding aan onze gebruikers, nemen we actief contact op met alle potentiële slachtoffers […], en adviseren we getroffen gebruikers ten zeerste aan om nieuwe identificatiedocumenten in hun respectieve regio aan te vragen.

We compenseren getroffen gebruikers met een levenslang Binance VIP-lidmaatschap, inclusief preferentiële handelskosten, ondersteuning en meer diensten.

Hoe de hacker precies toegang heeft gekregen tot de data blijft vooralsnog onbekend. Binance zegt wel dat het beschermen van klantgegevens de hoogste prioriteit heeft:

Beveiliging is onze topprioriteit en we streven ernaar onze gebruikers in alle mogelijke omstandigheden te beschermen. We hebben robuuste maatregelen getroffen om de activa en informatie van onze klanten te beschermen, waaronder een bijgewerkt KYC-verificatiesysteem en een op AI gebaseerde gezichtsverificatiefunctie geïntroduceerd in 2018, evenals de opslag en indexering van KYC-gegevens met geavanceerde dataveiligheidstechnologie geüpgraded in 2019.

Onze gebruikers beschermen en onze systemen beveiligen is onze hoogste prioriteit. We zullen onze systemen en processen blijven verbeteren in onze dienstverlening aan de gemeenschap in een snel veranderende industrie.

Onlangs sprak Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), tegen over het bekende schaalbaarheidsprobleem met blockchain-technologie. CZ beweert dat dit probleem al is opgelost, maar daar is het Buterin niet mee eens.
Binance kondigde vorige week Venus aan, een nieuw cryptocurrencyproject dat lijkt op de Libra stablecoin van Facebook.
Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie