Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

SEC en FINRA akkoord met overnames Coinbase, of toch niet?

De bewering van Coinbase begin deze week, dat zowel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) hun goedkeuring hadden gegeven voor de overname van drie bedrijven die de crypto-exchange in staat zouden stellen om als broker-dealer op te treden en daarmee in staat zou zijn om security-tokens te gaan listen, blijkt niet helemaal waar te zijn.

Coinbase doet afstand van de bewering dat het expliciete goedkeuring van de SEC heeft gekregen, om de drie bedrijven over te nemen, als onderdeel van haar toekomstige plannen om cryptocurrencies te listen die volgens de federale regelgeving als securities beschouwd worden.

- Advertentie -

Welke goedkeuring?

Punt is alleen dat Coinbase die goedkeuring van de SEC helemaal niet nodig had. Ook al houdt de SEC de crypto-industrie scherp in de gaten, waren de diensten van de SEC bij de beoordeling over de overnames in dit geval niet nodig. Een woordvoerder van de SEC ontkende ook dat de SEC expliciete goedkeuring voor de deal had gegeven, maar verklaarde dat de plannen voor de aankoop informeel met Coinbase besproken waren.

Coinbase heeft aan Bloomberg verklaard dat de FINRA wel daadwerkelijk de benodigde goedkeuring voor de overname van Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace Inc. en Digital Wealth LLC heeft gegeven.

De woordvoerster van Coinbase, Rachael Horwitz,  verklaarde het volgende:

Het was niet correct om te zeggen dat de SEC en FINRA de aankoop van Keystone door Coinbase hebben goedgekeurd, omdat de SEC niet betrokken was bij het goedkeuringsproces. De goedkeuring van de SEC is niet vereist voor de aanvraag van een zeggenschapswijziging. Coinbase heeft wel op informele basis bepaalde aspecten van de voorgestelde operaties, waaronder de aankoop van Keystone, met verschillende SEC-medewerkers besproken.

Keystone staat, net als Venovate, geregistreerd bij de SEC en FINRA als broker-dealer. Door de overname kan Coinbase nu zelf als broker-dealer optreden en de coins die in de VS nu als effecten (securities) beschouwd worden aanbieden als security-tokens onder federaal toezicht. Dat biedt Coinbase de mogelijkheid het scala aan diensten dat het aan haar klanten kan aanbieden uit te breiden, evenals het aantal coins dat het kan listen op haar platform.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.386,48 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.386,48 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...