Rico Engelbarts
18/07/2018 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2018 19:30

SEC en FINRA akkoord met overnames Coinbase, of toch niet?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
SEC_en_FINRA_akkoord_met_overnames_Coinbase_of_toch_niet

Foto: Tada Images/Shutterstock

De bewering van Coinbase begin deze week, dat zowel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) hun goedkeuring hadden gegeven voor de overname van drie bedrijven die de crypto-exchange in staat zouden stellen om als broker-dealer op te treden en daarmee in staat zou zijn om security-tokens te gaan listen, blijkt niet helemaal waar te zijn.
Coinbase doet afstand van de bewering dat het expliciete goedkeuring van de SEC heeft gekregen, om de drie bedrijven over te nemen, als onderdeel van haar toekomstige plannen om cryptocurrencies te listen die volgens de federale regelgeving als securities beschouwd worden.
Welke goedkeuring?
Punt is alleen dat Coinbase die goedkeuring van de SEC helemaal niet nodig had. Ook al houdt de SEC de crypto-industrie scherp in de gaten, waren de diensten van de SEC bij de beoordeling over de overnames in dit geval niet nodig. Een woordvoerder van de SEC ontkende ook dat de SEC expliciete goedkeuring voor de deal had gegeven, maar verklaarde dat de plannen voor de aankoop informeel met Coinbase besproken waren.
Coinbase heeft aan Bloomberg verklaard dat de FINRA wel daadwerkelijk de benodigde goedkeuring voor de overname van Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace Inc. en Digital Wealth LLC heeft gegeven.
De woordvoerster van Coinbase, Rachael Horwitz,  verklaarde het volgende:

Het was niet correct om te zeggen dat de SEC en FINRA de aankoop van Keystone door Coinbase hebben goedgekeurd, omdat de SEC niet betrokken was bij het goedkeuringsproces. De goedkeuring van de SEC is niet vereist voor de aanvraag van een zeggenschapswijziging. Coinbase heeft wel op informele basis bepaalde aspecten van de voorgestelde operaties, waaronder de aankoop van Keystone, met verschillende SEC-medewerkers besproken.

Keystone staat, net als Venovate, geregistreerd bij de SEC en FINRA als broker-dealer. Door de overname kan Coinbase nu zelf als broker-dealer optreden en de coins die in de VS nu als effecten (securities) beschouwd worden aanbieden als security-tokens onder federaal toezicht. Dat biedt Coinbase de mogelijkheid het scala aan diensten dat het aan haar klanten kan aanbieden uit te breiden, evenals het aantal coins dat het kan listen op haar platform.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie