Simon Bosch Simon Bosch
19/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 04:00

Slachtoffers miljardenverlies Voyager krijgen deel crypto terug

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Slachtoffers miljardenverlies Voyager krijgen deel crypto terug

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Vorig jaar zijn verschillende grote crypto-bedrijven failliet gegaan, waaronder Voyager Digital. Dit bedrijf verloor naar schatting ongeveer 3,8 miljard dollar aan crypto van klanten, maar klanten kunnen volgens de planning een deel hiervan terugkrijgen. Als het goed is kan dat al binnenkort.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Voyager geeft klanten 35% van hun geld terug

Dat schrijft de Voyager Official Committee of Unsecured Creditors op Twitter. Afgelopen woensdag heeft de rechter namelijk Voyagers liquidatieprocedure goedgekeurd. Het bedrijf kan op zijn vroegst deze vrijdag beginnen met activa verkopen en uiteindelijk met distribueren. Als alles verloopt volgens plan, dan kunnen klanten het eerste deel van hun geld niet later dan 1 juni claimen.

Volgens informatie die faillissementsadvocatenkantoor Stretto verstrekt kun je als klant 35,72% van de waarde die je op het platform had terugkrijgen. Dat is een schatting, het uiteindelijke bedrag kan dus nog veranderen, afhankelijk van wat er gebeurt. Het hoeft niet te gaan om een lager bedrag. Voyager hoopt namelijk ook nog geld terug te krijgen van FTX, Alameda en Three Arrows Capital (3AC). Dit geld zit niet verwerkt in het percentage dat nu genoemd wordt.

Je kunt de waarde terugkrijgen in de vorm van cash, maar ook in cryptocurrencies. Bepaalde coins kun je niet terugkrijgen, de waarde hiervan krijg je terug in de vorm van USD Coin (USDC). Ook de waarde van Voyagers eigen token VGX krijg je terug via USDC.

Advertentie

Faillissement Voyager duurt lang

Er is dus nog een hoop onduidelijk. Wel is het genoemde percentage een stuk lager dan wat het in maart noemde, toen was de hoop namelijk om 73% terug te kunnen geven. Het zal vermoedelijk lager zijn uitgevallen doordat de deal met de Amerikaanse tak van Binance niet meer doorgaat. De oorzaak hiervan zou regulatie zijn geweest.

De problemen lopen helaas al een tijd. In juli van 2022 vroeg het bedrijf faillissement aan nadat het klanten twee keer op grote schaal geld opnamen. Het leed namelijk onder de problemen bij Three Arrows Capital, het investeringsfonds dat vlak daarvoor ook al failliet was gegaan.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie