Solana hack schuld van Slope wallet, koers herstelt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Gisteren werd bekend dat duizenden Solana-wallets door een hacker zijn leeg gehaald. Solana zegt dat dit komt door Slope Wallet. Volgens Solana is het netwerk zelf veilig.

Miljoenen euro’s verloren op Solana

Solana Status, de blockexplorer van Solana, zegt dat er geen bewijs is dat het Solana-protocol of de cryptografie ervan is gecompromitteerd.

Wat de hack precies veroorzaakte is nog niet 100% duidelijk maar het lijkt afkomstig te zijn van een kwetsbaarheid in Slope, een hot wallet op het Solana netwerk. Hierdoor zijn miljoenen euro’s gestolen aan SOL, NFT’s en op Solana gebaseerde tokens, waaronder stablecoin USDC.

 

De inbreuk lijkt gevolgen te hebben gehad voor adressen die “op een gegeven moment zijn gemaakt, geïmporteerd of gebruikt in Slope [Finance] mobiele wallet-applicaties”, aldus Solana Status.

Solana wallet Slope en Phantom

Dit kan betekenen dat het incident alleen Slope-accounts heeft geraakt. Waarschijnlijk maken zij gebruik van een derde partij om private keys te bewaren en heeft iemand hier toegang tot gekregen.

Andere wallets zoals Phantom maken ook indirect gebruik van Slope. Phantom schrijft sommige gebruikers van hun wallet geld hebben verloren omdat ze accounts hebben geïmporteerd van en naar een wallet van Slope.

Maak nieuwe Solana wallet aan

Phantom moedigt gebruikers aan om een nieuwe wallet aan te maken, maar liever niet bij Slope. Gebruikers worden vervolgens aangeraden om hun coins en NFT’s naar de nieuwe wallet te sturen.

Slope kwam ook met een statement waarin ze gebruikers aanraden om een nieuwe, unieke wallet aan te maken en alle activa daar naar toe te verzenden. In het statement valt te lezen dat ze er zelf ook nog niet achter zijn hoe een hacker toegang heeft verkregen tot de wallets van gebruikers.

Koers Solana herstelt

De hack had gisteren ook impact op de koers van Solana. Vlak nadat het nieuws over de hack bekend werd daalde de waarde op Binance met 8%. Inmiddels is de koers ietwat herstelt. De waarde op het moment van schrijven is 38,84 euro, een stijging van 3,4% vergeleken met gisteren.

Bron: Coingecko
Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie