Timo Bult Timo Bult
15/02/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 10:01

Steeds meer beleggers laten Bakkt futurescontracten in bitcoin (BTC) afwikkelen

Nieuws
Bitcoin (BTC) toch niet in betaalapp van Bakkt en Starbucks

Bitcoin (BTC) begon het nieuwe jaar met flinke stijgingen. Dit positieve sentiment wordt weerspiegeld in de data van handelsplatform Bakkt waarop fysieke bitcoin futurescontracten verhandeld kunnen worden. Het open interest vestigde zelfs een nieuw record, zo meldt Bakkt Volume Bot op Twitter.
Het open interest schommelde eerder deze maand nog rond de $11,7 miljoen. Dit record werd echter gisteren verbroken, het open interest bereikte namelijk de $17,8 miljoen. Dit valt samen met de bitcoin prijs die al sinds begin dit jaar in een opwaartse trend zit. Hierdoor zou een groot aantal nieuwe investeerders de markt hebben betreden.
https://twitter.com/BakktBot/status/1228217700012326918
Gisteren werden er 2.297 bitcoin futurescontracten verhandeld op Bakkt met een totale waarde van $23,9 miljoen. Dit is 67% meer dan eergisteren. Dit ligt echter nog een flink stuk onder het record dat op 18 december 2019 werd gevestigd. Toen werden er namelijk 6.601 contracten verhandeld op Bakkt.
Daarnaast valt nog iets anders op. Steeds meer beleggers die in bitcoin investeren via Bakkt kiezen er namelijk voor om hun contracten fysiek af te laten wikkelen. Dit houdt in dat een belegger zijn futurescontract niet in dollars laat afwikkelen maar in bitcoin. Zo blijkt uit data van Skew:
Bakkt Bitcoin (BTC) Futures
Dat beleggers liever bitcoins ontvangen dan dollars zou een positief teken kunnen zijn. Uit onderzoek van Arcane Research, dat eind januari werd gepubliceerd, is deze positieve trend nog duidelijker te zien. Daaruit blijkt dat de gemiddelde hoeveelheid afgewikkelde bitcoins via Bakkt in januari ruim 1.600% hoger lag dan het gemiddelde van 2019.
Arcane Research stelde eerder ook vast dat bitcoins realized market capitalization een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Uit het onderzoek blijkt dat de marktkapitalisatie van het aantal daadwerkelijk actieve bitcoins de $103,5 miljard heeft bereikt.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement