Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/07/2020 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2020 09:46

Stellar (XLM) bankdiensten van Abra moeten DeFi naar nieuw niveau tillen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stellar (XLM) bankdiensten van Abra moeten DeFi naar nieuw niveau tillen

Het bedrijf achter de gelijknamige crypto- en fiat-wallet en exchange-app, Abra, is van plan bankdiensten gebaseerd op Stellar (XLM) te ontwikkelen. De recente ontwikkelingen zijn ontstaan nadat het bedrijf in mei een investering van $5 miljoen kreeg van de Stellar Development Foundation (SDF). Dat liet Abra CEO, Bill Barhydt, weten tijdens de recente digitale bijeenkomst van het SDF.
Volgens Barhydt is het bedrijf bankdiensten aan het ontwikkelen en zal er naar verwachting in de komende weken een functie op de markt komen dat een “rente verdienend vermogen” heeft. De functie is bedoeld voor fiat en crypto waarbij de CEO het kort ook over staking-functionaliteiten had.

“Consumenten, bijvoorbeeld mensen die niet eens bekend zijn met cryptocurrency, kunnen met deze functie dollars opslaan en aanzienlijke rente op die dollars verdienen.”

Abra werkt volgens de CEO samen met een reeks banken, exchanges en andere bedrijven voor wereldwijde liquiditeit op zijn platform, evenals retail-spelers voor app-compatibiliteit in allerlei use-cases. Het bedrijf zou voor de backend samenwerken met grote institutionele organisaties die goedgekeurd zijn om een zeer geavanceerd leensysteem te ontwikkelen.

“Om dit naar een ander niveau te tillen, bouwt Abra een nieuwe branche uit om de geldstroom wereldwijd, in realtime, te vergemakkelijken met behulp van het Stellar-netwerk”

De uitspraken komen te midden van recentelijke ontwikkelingen waarin gedecentraliseerde financiering of DeFi-oplossingen de huidige toon zetten voor crypto-leningen en het verdienen van rente. De CEO stelt dat zij dit verder willen ontwikkelen door het gebruik van het Stellar-platform waarbij hij voorbeelden geeft van internationale P2P leningen en handelsfinancieringen als use-cases die tot stand komen door de Stellar-blockchain en het aanbod van crypto-activa.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie