Simon Bosch Simon Bosch
29/06/2022 14:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2022 14:08

Toegang tot je crypto-wallet verloren? ReWallet is een uitkomst!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Toegang tot je crypto-wallet verloren? ReWallet is een uitkomst!

Foto: N ON NE ON/Shutterstock

Het lijkt misschien leuk om rap veel geld te verdienen met cryptocurrencies, maar er kleven een hoop risico’s aan. Bijvoorbeeld als je de toegang tot een wallet en daarmee je bitcoin of ethereum kwijtraakt. Dan heb je een groot probleem; je kunt een wallet namelijk niet zomaar weer ontgrendelen. Gelukkig zijn er wel manieren om in sommige gevallen de toegang tot je wallet en je crypto-tegoeden terug te krijgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ingewikkelde puzzel

Makkelijk is het niet, en het is ook niet altijd mogelijk. Het is net als proberen in te loggen op je e-mailaccount terwijl je je wachtwoord kwijt bent. Je kunt het blijven proberen, maar je hebt genoeg details nodig. We hebben het over een complexe puzzel en elk beetje informatie helpt je met het oplossen van die puzzel. Wat het herstel betreft van een cryptocurrency wallet is er echter meer mogelijk dan je denkt. ReWallet maakt het naar eigen zeggen namelijk mogelijk om een wachtwoord te herstellen van een wallet die je in eigen beheer hebt. Zo zou je bijvoorbeeld de toegang tot jouw hardware wallet kunnen herstellen.

Je crypto in eigen beheer hebben biedt onafhankelijkheid, maar vergt ook verantwoordelijkheid. Zo ben je met een eigen wallet verantwoordelijk voor je private keys en de seed phrase waarmee je toegang krijgt tot je wallet en de cryptovaluta die deze wallet bevat. Mocht je deze gegevens kwijtraken, dan gaat men er eigenlijk vanuit dat je ook de toegang tot je wallet en de cryptotegoeden verliest. Hetzelfde geldt voor soortgelijke situaties waarbij bijvoorbeeld de wallet software niet meer wordt gebruikt, of je je bitcoin of ethereum naar een verkeerde wallet hebt verstuurd.

Het Duitse ReWallet geeft echter aan dat er in sommige gevallen nog herstelmogelijkheden bestaan en dat zij jou hierbij kunnen helpen. Tot op heden heeft ReWallet dit succesvol kunnen doen voor meer dan 150 tevreden klanten!

Advertentie

ReWallet

Gelukkig zijn er speciale diensten die je kunt inschakelen om je hiermee te helpen. ReWallet is zo’n ‘wallet recovery-dienst’. Dit Duitse bedrijf helpt je met het uitzoeken, zodat je niet alles in je eentje hoeft te doen.

Speciale software en zelfs speciale apparatuur kan helpen bij het herstellen van je data. Als je gegevens bijvoorbeeld op een kapotte harde schijf staan, dan kan dit in een lab worden uitgelezen. Wachtwoord-experts kunnen je met speciale software helpen om je wachtwoord weer boven water te halen. Dit geldt ook in bepaalde gevallen wanneer een deel van je wachtwoord mist of in de verkeerde volgorde bekend is, wanneer er problemen zijn met een multisig of smart contract, of wanneer de wallet software niet meer wordt ondersteund.

Gebruikmaken van de dienst is simpel. Op de website van ReWallet vul je een formulier in waarmee het bedrijf kan inschatten of je wallet terug te halen is. Op basis hiervan gaat het team van ReWallet voor je op onderzoek uit.

Fijn is dat er alleen een commissie wordt gerekend als je digitale portemonnee met succes wordt hersteld. Je hoeft ook geen gebrek aan vertrouwen te hebben; je weet exact wie er allemaal bij de herstelprocedure betrokken is. Het bedrijf is pas in 2021 gestart, maar heeft nu al meer dan 150 succesverhalen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie