Tim Kamp Tim Kamp
28/02/2024 16:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 14:22

Uitlevering Terra (LUNA) oprichter Do Kwon neemt nieuwe wending

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Uitlevering Terra (LUNA) oprichter Do Kwon neemt nieuwe wending

Foto: July Ko/Shutterstock

Do Kwon, mede-oprichter van Terraform Labs, zal naar verwachting toch niet in maart worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dit staat in verband met een zaak die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen hem is aangespannen. Do Kwon verblijft momenteel nog in de gevangenis in Montenegro.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Uitlevering van Do Kwon aan Verenigde Staten vertraagd

De SEC beschuldigt Do Kwon van het overtreden van Amerikaanse effectenwetten door middel van de uitgifte van niet-geregistreerde effecten. Do Kwon was de CEO van Terraform Labs. Het cryptobedrijf werd in 2018 opgericht en was gespecialiseerd in de ontwikkeling van de Terra (LUNA) blockchain. Totdat de ineenstorting van TerraUSD en Luna plaatsvond, was Do Kwon een belangrijke speler in de wereld van crypto.

Kwon heeft de beschuldigingen altijd ontkend en beweert dat de activiteiten van Terraform Labs volledig in overeenstemming waren met de geldende wet- en regelgeving.

Nu wordt hij aangeleverd aan de Amerikaanse autoriteiten. Echter zal dit niet op tijd lukken, zeggen zijn advocaten. David Patton van Kaplan Hecker & Fink vertelt dat Do Kwon “waarschijnlijk niet zal worden uitgeleverd vóór het einde van maart” vanuit Montenegro.

”Zijn advocaten lichtten toe: “Kwon zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn of in staat zijn om op zijn minst het begin van het proces bij te wonen dat gepland staat om te beginnen op 25 maart 2024,” zei Patton. “We verstrekken deze informatie puur als een statusupdate voor de rechtbank. We zullen geen uitstel van de procesdatum aanvragen, ongeacht het tijdstip van de uiteindelijke uitlevering van de heer Kwon.”

Vorige week kwam al naar voren dat Do Kwon zou worden uitgeleverd. De beruchte oprichter van het Terra netwerk zit al sinds maart vorig jaar vast in Montenegro. Daar werd hij en zijn ex-collega Han Chang Joon opgepakt wegens het reizen met vervalste documenten.

Advertentie

Advocaat Do Kwon niet te spreken over Hoge Raad

De advocaat die Do Kwon vertegenwoordigt in Montenegro, Goran Rodic, gaf aan het niet eens te zijn met de keuze van de Hoge Raad. Volgens Rodic is besloten om Do Kwon uit te leveren op “basis van onjuiste informatie”. Dit zit hem volgens de advocaat in het feit dat de zaak ging om een uitlevering naar Zuid-Korea, niet naar Amerika.

“We hebben beroep aangetekend tegen de beslissing van de Hoge Raad van 21 februari 2024, gezien de onwettigheid van de beslissing van de Hoge Raad om zijn uitlevering aan de Verenigde Staten te bevelen,” licht Rodic toe. “Het ‘samenvattende’ proces heeft veel langer geduurd dan we aanvankelijk hadden verwacht vanwege de talrijke onvoorziene fouten die door de lagere rechtbank zijn gemaakt. Op dit moment verwacht ik niet dat de heer Kwon wordt uitgeleverd – aan Zuid-Korea of aan de Verenigde Staten – voor het einde van maart.”

Eerder dit jaar boekte hij zelfs nog een zege in de rechtbank, die enigszins onverwachts was. Do Kwon kon zijn uitlevering naar de Verenigde Staten toen nog uitstellen. De Montenegrijnse rechtbank besloot zijn uitleveringszaak te herzien, wat de Terra-topman toch weer wat uitstel opleverde.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie