Ivo Melchers Ivo Melchers
13/10/2023 06:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2023 18:57

Veiliger bitcoin bewaren: crypto-gigant lanceert nieuwe producten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Veiliger bitcoin bewaren: crypto-gigant lanceert nieuwe producten

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Trezor, een grote leverancier van crypto hardware wallets, viert haar 10e verjaardag door drie nieuwe bitcoin (BTC) en crypto-gerelateerde producten op de markt te brengen. Het aanbod van Trezor wordt uitgebreid met een gloednieuwe crypto hardware wallet, een unieke back-upoplossing en een limited-edition ‘bitcoin only’ hardware wallet. De nieuwe producten tillen self-custody, ofwel het zelf beheren van je crypto, tot een hoger niveau.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe crypto en bitcoin self-custody producten

De aankondiging van de nieuwe producten werd gedaan door Matej Zaj, de CEO van Trezor, op Bitcoin Amsterdam. Bitcoin Amsterdam is de grootste Bitcoin-conferentie in Europa en vindt vandaag en morgen plaats.

Trezor pakt groots uit voor haar 10-jarig bestaan door 3 unieke producten te lanceren. Tot dusver bestond het aanbod uit de in 2014 gelanceerde Trezor One en de in 2018 uitgebrachte Trezor Model T hardware wallets, maar nu worden hier twee nieuwe apparaten aan toegevoegd.

Allereerst de Trezor Safe 3. Deze nieuwe hardware wallet van Trezor ondersteunt meer dan 7.000 verschillende cryptocurrencies en zou extra veilig moeten zien aangezien Trezor heeft gekozen voor een externe leverancier van beveiligde elementen om alle potentiële kwetsbaarheden bloot te leggen. Voor 79 dollar kun je het nieuwe appraatje bemachtigen

Daarnaast komt Trezor met een limited-edition ‘Trezor Safe 3 Bitcoin only’ hardware wallet die exclusief is afgestemd op bitcoin. Er zijn slechts 2.013 verschillende apparaten beschikbaar en Trezor zal bij iedere verkoop 21 dollar doneren ter ondersteuning van de Trezor Academy, een bitcoin-educatie initiatief.

Een hardware wallet wordt over het algemeen beschouwd als de meest veilige optie voor de opslag van crypto. Dit komt doordat de private keys, ofwel de toegang tot jouw crypto-vermogen, offline worden bewaard.

Tot slot is de lancering van de ‘Trezor Keep Metal’ aangekondigd. Dit is een fysieke oplossing voor de veilige opslag van recovery seeds dat resistent is tegen vuur, water, corrosie en schokken. Een recovery seed, ofwel een herstelzin, wordt gebruikt als back-up voor de private keys van een crypto-wallet. Er hangt een prijskaartje van 99 dollar aan de Trezor Keep Metal en stelt gebruikers in staat standaardback-ups van 12 en 24 woorden op te slaan.

Globale crypto adoptie

Al met al wil Trezor zelfbewaring van cryptocurrencies zoveel mogelijk stimuleren. Het hoopt dan ook dan de lancering van deze producten hier actief aan zullen bijdragen. Door zelf de private keys in handen te hebben, ontloop je alle risico’s die verbonden zijn aan het toevertrouwen van een centrale partij. Vorig jaar hebben we  gezien dat zelfs de grootste crypto-bedrijven om kunnen vallen.

Door je eigen private keys te bezitten, heb je de volledige controle over jouw crypto-vermogen. Uiteraard komt hier ook een stukje verantwoordelijkheid bij kijken, maar Trezor probeert in ieder geval het beheer zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie