Simon Bosch Simon Bosch
24/02/2024 13:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 11:22

Verliest Tron binnenkort nóg een stablecoin? Mogelijk einde voor USDT

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Verliest Tron binnenkort nóg een stablecoin? Mogelijk einde voor USDT

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Stablecoinuitgever Tether is berucht vanwege zijn regelmatig vage manier van te werk gaan. Zo was het lang onduidelijk wat nou precies het onderpand van USDT was totdat de Amerikaanse overheid het bedrijf hier eind 2022 toe dwong. Nu is het bedrijf nog steeds bron van onduidelijkheid. In plaats van dat het gaat om het onderpand, betreft het de ondersteuning van USDT op de Tron (TRX) blockchain.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vaag Tether beleid voor Tron

Afgelopen dinsdag maakte Circle bekend dat het is gestopt met het minten van USD Coin (USDC) op Tron. Waarom het stablecoinbedrijf hiervoor kiest is niet helemaal duidelijk. Het enige wat we weten is dat Circle ervoor probeert te zorgen dat USDC vertrouwd blijft. De stop is onmiddellijk ingegaan, alhoewel bestaande coins op Tron nog tot en met februari 2025 kunnen worden verplaatst.

Aan Cointelegraph suggereerde Tether op donderdag dat het zo’n soort stap zelf ook niet uitsluit. “Tethers tokens zijn uitgegeven op verschillende blockchains, die simpelweg [dienstdoen als] transportlagen voor zulke tokens. Tether behoudt de mogelijkheid om transacties te bevriezen op elke direct ondersteunde blockchain om te voldoen aan reguleringen. In ieder geval monitort Tether de veiligheid van elk ondersteunde netwerk,” aldus de stablecoinuitgever.

Tether is momenteel de grootste uitgever van stablecoins in de gehele crypto-markt. USDT is met een marktwaarde van bijna 98 miljard dollar met afstand de grootste stablecoin en zelfs de op twee na grootste cryptocurrency van de industrie. De eerstvolgende grootste stablecoin is USDC, maar die is met een waarde van bijna 28 miljard dollar een stuk kleiner.

Advertentie

Tron populair bij terroristen

Het Tron netwerk is de thuisbasis van bijna 52 miljard USDT, wat meer dan de helft is van de bijna 101 miljard USDT tokens die zijn uitgegeven op meerdere blockchains. Dat is zelfs meer dan het USDT-aanbod op Ethereum (ETH), dat slechts 45 miljard USDT is. 

In ieder geval blijkt het Tron-netwerk vrij populair te zijn. Vorig jaar bereidde Tether nog een ‘chain swap’ van 1 miljard dollar van Ethereum naar Tron voor, wat wellicht een indicator voor populariteit was.

Net als Tether is Tron de afgelopen tijd vaak in negatief in het nieuws geweest. Zo bleek vorig jaar dat Tron erg populair is onder terreurorganisaties, die op een ongeziene manier hun geld moeten verplaatsen. USDT zou de meest populaire activa zijn op het netwerk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie